KUD “Podravke” Starogradački Marof održao 22. smotru folklora

Proteklog vikenda u domaćinstvu KUD-a “Podravke” iz Starogradačkog Marofa održana je tradicionalna 22. smotra folklora. Otvorio ju je zamjenik općinskog načelnika Općine Pitomača, Marin Aragović.

Smotru su otvorili domaćini KUD “Podravka” i njihovi tamburaši, spletom pjesama i kola svojeg sela. Slijedili su brojni, razigrani i vrlo raspjevani gosti, dugogodišnji prijatelji domaćina, KUD “Šandrovac” iz Šandrovca.

Kud Šandrovčanka Šandrovac Custom

Otpjevali su u svom nadahnutom stilu u karakterističnim bijelim nošnjama: “Moj zavičaj, ima jedno selo drago” i melodiju “Oprosti mi”. Otplesali su i nekoliko kola svojeg kraja.

Nastavio je šire poznati KUD “Seljačka sloga” iz Brezovice u svojim osebujnim crveno bijelim nošnjama. Otpjevali su i otplesali splet slavonskih pjesama i kola.

KUD Dugo Selo Lukačko po prvi puta nastupilo je u Starogradačkom Marofu i predstavilo je žensko pleteno kolo, pjesme i kola “Žito”, “Čiro” i “Kalendari”.

KUD Dugo selo Lukačko 053 kopija kopija Custom

Za kraj, nastupila je raspjevana i rasplesana mladost Demokratske zajednice Mađara iz Novog Gradeca. Bila je to velika grupa mladih razigranih predstavnika Mađara, koji su izveli Mađarske pjesme, splet mađarskih čardaša i koreografiju “Čori konas”.

KUD Demokratska zajednica Mađara iz Novog Gradeca 073 kopija kopija Custom

Svi učesnici Smotre folklora 2018. primili su pismena priznanja i bili nagrađeni velikim pljeskom. Priznanje su primili i mužikaši domaćina, voditeljica Ivka Skender, Općina Pitomača kao glavni sponzor smotre i ostali sponzori.

22 smotra folklora Starogradaki Marof 2018 078 Custom

Na smotri su još gostovali: Udruge žena Kladara i Dinjevca, Forum žena Kloštar Podravski, KUD “Graničar” Okrugljača, Udruga umirovljenika Podravske Sesvete, KUD Petar Preradović iz Grabrovnice, župnika vlč. Boris iz Župne crkve Svetog Petra iz Starog Graca, vatrogasci i predsjednik sela Zdravko Sesvećan.

Nakon plesnih izvedbi uslijedilo je druženje. (www.icv.hr, bm)

22 smotra folklora Starogradaki Marof 2018 058 kopija kopija Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content