NOVA OPREMA Potpisano 11 ugovora vrijednih 20 milijuna kuna za opremanje Opće bolnice Virovitica

U Sali za sastanke Opće bolnice Virovitice, potpisano je 11 ugovora ukupne vrijednosti 20.307.831,00 kuna za „Opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i jedinica intenzivnog liječenja“, te „Opremanje dnevnih bolnica“ Opće bolnice Virovitica u sklopu projekta “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijednog 50 milijuna bespovratnih EU kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu što predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije, nesebičnu potporu projektu, između ostalih, dali su i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric…

MG 8330

Ugovore je, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, predsjednicu Upravnog vijeća OB Virovitica Jasne Abramović, zamjenice ravnatelja OP Virovitica Edite Smiljanić, pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VPŽ Melite Sirovice i predstavnice VIDRA-a Agencije za regionalni razvoj VPŽ Nede Martić i Ivane Zubak, s predstavnicima ponuditelja, odnosno predstavnicima tvrtki, potpisao ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević.

MG 8384

 

Ugovori su potpisani s predstavnicima tvrtki, odnosno: Panon trade – četiri ugovora (gotovi namještaji i aparati, namještaj po mjeri, medicinska oprema, ukupno – 2.855.592,00 kuna); Drager Medical Croatia – dva ugovora (osnovna medicinska oprema i ostala medicinska oprema – 9.427.140,00 kuna); Mel Medikal – tri ugovora (kirurška, ginekološka i oftalmološka oprema – 7.151.412,50 kuna); Labena – jedan ugovor (namještaj po mjeri – 3.375,00 kuna); Iceberg International Trading – jedan ugovor (UZV uređaji – 1.374.312,00 kuna ). Tako će se za opremanje „operacijskog bloka, centralne sterilizacije i jedinice intenzivnog liječenja izdvojit će se 13.878.110,75, a za opremanje dnevnih bolnica 6.431.720,25 kuna, ukupno 20.307.831,00 kuna.

MG 8365

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije nakon potpisivanja ugovora je rekao.

– Ovo je veliki dan i za Opću bolnicu Virovitica i za Virovitičko-podravske županije, posebno nakon što smo već potpisali ugovore za izgradnju nove dnevne bolnice, na kojoj radovi već traju. Od 2011. godine nikad nije bilo ovakvo veliko ulaganje odjednom, u zdravstvo na području Virovitičko-podravske županije. Ovo će puno značiti za pacijente iz Virovitice, Virovitičko-podravske županije, ali i sve one koji gravitiraju ovoj bolnici. Ova oprema će puno značiti i našim liječnicima, koji će dobiti novu i kvalitetnu opremu, te s njom raditi u novim prostorima Opće bolnice Virovitica.

MG 8367

Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica je podcrtao.

– Potpisali smo 11 ugovora s pet različitih dobavljača. Ovo je za nas važan trenutak jer bolnica radi u neadekvatnim prostorima. Kroz dnevne bolnice povećat će se broj prijema pacijenata, ali i kvaliteta zdravstvenih pregleda. Uz izgradnju nove dnevne bolnice, tzv. Aneksa 1, traje, gdje su u tijeku zemljani radovi, potpisivanje ovih ugovora je za nas iznimno značajno. Do svibnja 2019. godine bit će gotovi svi radovi i imat ćemo i novu zgradu i novu opremu. U tu novu zgradu bit će smješteni laboratoriji OB Virovitica, histopatološki, citološki i biokemijski laboratorij, te internistička dnevna bolnica. Tim načinom, centralizacijom laboratorija, bolnica će dobiti na učinkovitijem razvoju svih odjela i poboljšati zdravstvenu uslugu i skrb za sve buduće pacijente.

MG 8374

Jedna od potpisnica ugovora, Lela Maček, direktorica tvrtke Iceberg International Trading d.o.o. je kazala

– Upućujem čestitke Općoj bolnici Virovitica i Virovitičko-podravskoj županiji koji su među prvima prepoznali ovaj projekt. Time su osiguralo i dodatno podizanje zdravstvene zaštite građana Virovitice i žitelja Virovitičko-podravske županije, stvorivši bolje uvjete rada medicinskog kadra. Ovo je pokazatelj kako je vrijedno prijavljivati se na EU natječaje koji nude mogućnosti nabavke ovih uređaja. Naša tvrtka u ovom projektu nabavila je ultrazvučne uređaje.

Provedbom projekta virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja, broj akutnih kreveta te istovremeno povećati funkcionalnost dnevnih bolnica. (www.vpz.hr, Foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”461581″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content