Održana edukacija za samostalno obavljanje UZV dijagnostike

U ožujku prošle godine Virovitičko-podravska županija zaključila je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za EU projekt „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji“.

Projekt je usmjeren na poboljšanje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima i to povećanjem broja usluga pružatelja zdravstvene zaštite na primarnoj razini te smanjenjem broja uputnica u bolnice.

S ciljem povećanja broja usluga pružatelja primarne zdravstvene zaštite, uz nabavu suvremene medicinske opreme i adaptaciju ambulanti Doma zdravlja VPŽ, Projektom je predviđeno i sudjelovanje liječnika na edukaciji koja za ishod ima dobivanje ovlaštenja za samostalno obavljanje ultrazvučne dijagnostike.

Navedenu edukaciju pohađao je liječnik specijalizant Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije te stekao stručnu osposobljenost za samostalno obavljanje UZV dijagnostike.

Edukacija je održana u organizaciji Klinike za ginekologiju i porodništvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Kliničke bolnice „Sveti Duh“, ne temu „Ultrazvuk u ginekologiji i porodništvu“. Zahvaljujući stručnoj izobrazbi i dobivenom ovlaštenju, pacijenticama će biti omogućeno da navedenu uslugu zdravstvene zaštite ostvare pri Domu zdravlja VPŽ bez potrebe odlaska na takav oblik pretrage u bolnice.

Navedeni Projekt provodi se u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, a sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 6.641.894,03 kuna, od kojih su Virovitičko-podravskoj županiji dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu 5.595.000,91 kuna. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner na projektu Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.

logoooo

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content