Održana svečana sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije na kojoj je bilo i izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno županom Igorom Androvićem

U Sisku je održana svečana sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, na kojoj su, domaćini, župan Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, kao i zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, u prigodi obilježavanja 25 godina postojanja Sisačko-moslavačke županije, pozdravili mnoštvo gostiju, uzvanika i dobitnika javnih priznanja.

IMG 7488

U Sisku je izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović bio Domagoj Ivan Milošević. Istodobno, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića je bila saborska zastupnica Željka Josić, a predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministar državne imovine Goran Marić. Izaslanik Hrvatske zajednice županija i svih hrvatskih župana bio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a još su u izaslanstvu Virovitičko-podravske županije bili, zamjenik župana Marijo Klement i direktor Poduzetničkog inkubatora VPŽ i direktor sajma Viroexpo Bojan Mijok.

IMG 7577

U prigodi obilježavanja 25 godina Sisačko-moslavačke županije, žiteljima ove županija, koja je bila „Županija partner“ Međunarodnog sajma Viroexpo, čestitajući im 25 rođendan, nazočnima se obratio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je između ostalog kazao.

– Sisačko-moslavačka županija je bila prva „Županija partner“ Viroexpa uspješno se predstavivši na našem sajmu. Veseli me što se i ova županija, baš poput Virovitičko-podravske, orijentirala prema EU projektima, kao i projektima u zdravstvu, poljoprivredi, obrazovanju, jer razvoj obrazovanje ne znači samo razvoj društva već i razvoj gospodarstva. Slične projekte kao i Sisačko-moslavačka, radimo i mi u Virovitičko-podravskoj. Kao što vi gradite novu bolnicu, gradimo je i mi u Virovitici. Tu su nove škole, nove poduzetničke aktivnosti, kao „gaming industrija“, dok je nama u Virovitičko-podravskoj županiji prošao projekt Tehnološko-inovacijskog centra. Veseli me jer se puno ulaže u ruralni razvoj, jer nije Sisačko-moslavačka županija samo Sisak, Petrinja ili recimo Novska. Tu su mnoga naselja i samo ravnomjeran razvoj svih naselja i gradova nudi svjetlu budućnost. I zato me žalosti jer neki političari ovih dana ponovno govore o potrebi postojanja županija, a upravo su županije, sa svojim mnogobrojnim projektima, partner države i jedne od nositelja razvoja. Posebno pozdravljam inicijativu Vlade RH i ministarstva financija gdje su se promjenom zakona o financiranju Jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, financijski ojačale županije, pa ćemo više sredstava usmjeravati za razvoj gospodarstva, obrazovanja, zdravstva, a sve na dobrobit ljudi koji žive na našem području – kazao je između ostalog župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i smz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content