ORAHOVAČKA OSNOVNA ŠKOLA Većina osmaša ipak ostaje u Orahovici

Svečano je bilo ovih dana u orahovačkoj Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić. Prvo su svoje prve školske korake napravili prvašići, njih 42 upisalo se u prvi razred uz malu priredbu koju su im pripremili učenici drugih i trećih razreda. Nakon smijeha i veselja uslijedila su suze, one prijateljske, razredne jer su osmaši posljednji puta mahnuli na pozdrav školskim vratima kao osnovci. Iako je u pete razrede upisano 52 učenika, osmi je završilo 44:

-Jako puno djece je odselilo, otišlo iz Orahovice za svojim roditeljima i zato je unatoč tri osma razreda, na kraju završilo samo 44. Ali što je tu je, otprilike smo na istom broju upisanih prvašića, samo da ostanu svi do kraja školovanja. Svaka generacija donese svoju priču, a na kraju kada se opraštamo poželim im kao i ovima ove godine, da širokog osmijeha i ponosnog srca krenu dalje u nove životne pobjede, da u životu nije važno koliko su imali iz hrvatskog ili matematike, da je važno biti čovjek i vjerovati u sebe. Nadam se da će osmašima škola ostati u lijepom sjećanju, da su iz nje ponijeli puno toga korisnoga, a prvašićima koji tek dolaze neka školu osvoje bez straha, a mi ćemo im u tome pomoći koliko možemo i znamo. – rekla je ravnateljica orahovačke osnovne škole Maja Škraba.

2806osmasi 1 Custom

Najbolje osmaše, one sa svih osam godina s odličnim uspjehom je škola tradicionalno uz pomoć Grada Orahovice nagradila majicom s natpisom ”Sve 5”, a najboljom učenicom škole proglašena je Mirna Ambroš. Mirna će svoje školovanje nastaviti u orahovačkoj Općoj gimnaziji, iako je bilo i drugih želja:

-Jako su mi se svidjele neke škole u Zagrebu, no mislim da je još prerano da idem u tako veliki grad pa sam odlučila ostati još četiri godine kod kuće. Nadam se da će većina mojih razrednih prijatelja također ostati pa da nastavimo zajedno gdje smo stali. – kaže Mirna.

Vlatko Rađenović sjajan je u poznavanju elektrotehnike i osvajač visokih mjesta te tematike u sklopu predmeta Tehnička kultura, na državnim natjecanjima. Njegov je odabir dakako elektrotehnika:

-Upisat ću elektrotehniku u Našicama, dakle ne idem daleko, a idem u školu koju volim. Malo danas je tužno opraštati se od svojih prijatelja, ali nekako ćemo svi uvijek biti na okupu. – kaže Vlatko.

Ana Mikičić u orahovačku će gimnaziju:
-Tako sam odlučila jer je to sjajna odskočna daska za dalje, za studij. Ekipa ostaje na okupu, a što je najvažnije i ja ostajem kod kuće. – dodaje Ana.

2806osmasi 3 Custom

Filip Kos odličan učenik također će u orahovačku gimnaziju:

-Nekako mi se za sada ne ide nikuda dalje. Orahovačka gimnazija jako je dobra što potvrđuju i neki moji stariji prijatelji i zato sam odlučio ostati. Iako mnogi danas teže otići bez obzira na uvjete i želje, mišljenja sam da treba prvo misliti što je samom sebi najlakše i gdje ćeš moći dati najviše od sebe. – zaključio je Filip.

U razgovoru s ostalima, bit će tu odlazaka u Osijek, Našice, Slatinu i druge gradove, smjerovi su doista različiti, ali ono što je najvažnije današnji osmaši su iznimno pametni, sposobni i znaju što hoće, samo ih je još potrebno dobro usmjeriti. Dragi osmaši, pamet u glavu, osmijeh na lice i hrabro naprijed, samo čvrsto vjerujte u sebe i svoje mogućnosti.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content