OSVOJILA PRVO MJESTO NA JUNIOR BARMEN KUPU U KARLOVCU Kreativna Rozalija Firšt radi najbolje koktele u državi

– Sve je do okusa i boja. Iako su važni i izgled i dekoracija, okus je ipak presudan – kaže Rozalija Firšt iz Budakovca, državna prvakinja u pripremanju duge barske mješavine. Prestižnu titulu – prvo mjesto prema ocjenama žirija – maturantica Strukovne škole Virovitica, smjer turističko-hotelijerski komercijalist, osvojila je na državnom natjecanju JUNIOR BARMEN KUP u Karlovcu.

Napravila je najbolji koktel u kombinaciji ruma, likera od marelice te limuna i sirupa od bazge i limete. Rozaliji ovo nije prvi nastup na državnom natjecanju: sve četiri godine sa svojim mentorom, profesorom Josipom Botićem sudjelovala je na tom natjecanju te se nikada nije vratila praznih ruku. – Prve godine osvojila sam 2. nagradu publike, druge nagradu za najbolji stručni rad i treće 3. nagradu publike – kaže nam Rozalija, koja se ovogodišnjoj nagradi nije nimalo nadala.

ZADNJA Koktel žđl 3 Medium

VOĆNI MIRIS KOJI OSVAJA
– Iako je okus našeg koktela bio predobar i imao je prekrasan voćni miris, nisam se nadala da ćemo osvojiti prvu nagradu jer je konkurencija bila iznimno jaka i bilo je pregršt dobrih koktela – kaže ova kreativna koktel-majstorica koja će natjecanja pamtiti kao lijepe uspomene i dobro iskustvo.

ZADNJA Koktel žđl 1 Medium

– Natjecanja su lijepa uspomena i vjerujem da će mi dobro doći u životu, a osim toga, tamo upoznaš nove ljude, razmijeniš iskustva. Preporučujem svima da se odvaže i idu na natjecanja – kaže Rozalija, ističući veliku pomoć mentora Josipa Botića bez kojega, kako kaže, ne bi osvojila sve te nagrade. Svoj životni put ova koktel-majstorica nastavit će u tom smjeru te se nastojati zaposliti na moru u svojoj struci, a nakon dvije godine položiti majstorski ispit. (www.icv.hr, žđl, Foto: privatni album)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content