Ovog vikenda održava se veliki Internacionalni seminar Wing Tsun Kung Fua u Virovitici

U subotu i nedjelju, 30. lipnja i 1. srpnja, u dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, održat će se Veliki Internacionalni seminar Wing Tsun Kung Fua koji osobno vodi veliki majstor Si Fu Maday Norbert.

Wing Tsun Kung Fu za razliku od mnogih drugih borilačkih vještina s Dalekog istoka nikad nije postao sport, nego je i dan-danas ostao kao što je i zamišljen – efikasna vještina samoobrane, neovisna o snazi i fizičkim predispozicijama. Jedina je borilačka vještina koja ima titulu „umjetnost borbe“, a prevedeno Wing Tsun znači „prekrasno proljeće“. Stil je nastao prije 250 godina u hramu Shaolin (kolijevka zen-budizma i kung fua) na zapovijed cara. Nositeljica stila bila je žena, imena Ng Mui, jer je koncipiran i napravljen na način da se fizički slabiji mogu obraniti od jačih ili čak više protivnika.

– Naredba je bila da se stil prenosi samo s osobe na osobu jer je bio neopisivo učinkovit i nadmoćan u odnosu na druge stilove te nisu htjeli da dođe u ruke neprijatelja. To je sve trajalo do Yip Mana, Velikog majstora koji ga je obznanio svijetu. Po uzoru na život Yip Mana su snimljena četiri filma. Njegov posljednji student i nasljednik je Veliki majstor Leung Ting u čijoj asocijaciji i školi i mi vježbamo – objašnjava nam Orahovčanin, Sifu Darko Majstorović, voditelj hrvatske asocijacije.

Darko Majstorović i Maday Norbert Custom

Seminar će trajati dva dana, u subotu program je na rasporedu u 18 sati dok je početak programa u nedjelju predviđen za 10 sati. (www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content