Planirani prihodi od poreza u Općini Lukač uvećani su i ove godine iznose 5 milijuna 165 tisuća kuna

Općinsko vijeće Općine Lukač u četvrtak je održalo devetu sjednicu Vijeća. Na obimnom dnevnom redu, između ostalog, bilo je i donošenje rebalansa proračuna općine za ovu godinu. Ukupno planirani prihodi za prvi rebalans 2018. godine iznose 10 milijuna 833 tisuće 643 kune. Planirani iznos prenesenih sredstava iz prethodne godine iznosi 1 milijun 818 tisuća 270 kuna, a ukupni prihodi za prvi rebalans ove godine iznose 12 milijuna 651 tisuću 914 kuna.

– Planirani prihodi od poreza odlukom Vlade RH o novom financiranju jedinica lokalne samouprave značajno su uvećani u odnosu na prošlu godinu, tako da ove godine očekujemo 5 milijuna 165 tisuća kuna. Razlog povećanja je fiskalno izravnanje samog poreza i prireza – obrazložio je načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, te dodao:
– Nadalje, planirani prihodi od pomoći iznose 40.000 kuna, tekuće pomoći 52.000 kuna i kapitalne pomoći iz proračuna oko 3 milijuna kuna. Prema Ministarstvu graditeljstva aplicirali smo obnovu zgrade društvenog doma u Breziku, Općine i društvenoga doma u Lukaču, a Ministarstvu regionalnog razvoja izgradnju doma u Budrovcu, gdje smo prošli na aplikaciji i konzumirali 400.000 kuna. Naglasio bih da je natječaj raspisan i da očekujemo da ćemo u idućih 30 dana odraditi javnu nabavu, što znači da bi početak radova društvenog doma u Budrovcu trebao biti oko 1. srpnja, a završetak u ovoj godini. Kompletna proračunska investicija iznosi 1 milijun 500 tisuća kuna, ali u konačnici će iznositi oko 2 milijuna kuna. Općina Lukač ovdje sudjeluje sa 400.000 kuna, a 1 milijun i 600 tisuća kuna namirit će se iz općinskog proračuna – obrazložio je načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content