Poslovni park širi poslovanje u svrhu istraživanja geotermalnih potencijala na području grada Virovitice

Skupština trgovačkog društva Poslovni park d.o.o. na čelu s predsjednikom Skupštine Ivicom Kirinom te u nazočnosti direktora tvrtke Matije Mustača dala je na sjednici održanoj 18. lipnja suglasnost za pokretanje postupka dopune predmeta poslovanja. Tvrtka će se doregistrirati za sljedeće djelatnosti:

• Istraživanje i eksploatacija mineralnih sirovina
• Izrada projekata građenja rudarskih objekata i postrojenja
• Građenje ili izvođenje pojedinih radova na rudarskim objektima i postrojenjima

Inače, prvi koraci u mogućnostima istraživanja geotermalnih potencijala na području grada Virovitici poduzeti su 2015. godine kada je izrađena Predstudija procjene geotermalnog potencijala. Krajnji cilj je da se u budućnosti toplinska energija uz pripadajuću infrastrukturu distribuira do krajnjih korisnika. Osim što je riječ o obnovljivom izvoru energije, njene najveće prednosti su velike uštede u odnosu na fosilna goriva. Prognoza je izvršena na četiri lokaliteta i to u Industrijskoj zoni Zapad I, Sportsko-rekreacijskoj zoni Vojarna, Industrijskoj zoni Jugoistok III i Geotermalnom polju Virovitica. Njenom izradom dana je kvalitetna osnova za nastavak istraživanja u cilju privlačenja investitora i odgovarajućih fondova za daljnje istraživanje i privođenje korištenju.

Inače, na području bivše vojarne, gdje se nalazi jedan od geotermalnih lokaliteta nalaze se Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, Studentski restoran i kafić i Studentski dom, a u planu je gradnja gradskog bazena, hotela, Tehnološko-inovacijskog centra te hale za Viroexpo, čime bi se maksimalno iskoristile prednosti geotermalnog grijanja. Prema Predstudiji procjene, i uz visoka ulaganja u izradu bušotina i kompletnog geotermalnog sustava, eksploatacija geotermalne vode uz predviđenu proizvodnju i osiguranu potrošnju tijekom cijele godine ostvaruje pozitivne učinke.

Osim navedenog, na Skupštini je, između ostalog, dana i Suglasnost za sklapanje Ugovora o kupoprodaji poslovnog prostora za kupnju poslovnog prostora u Palači Pejačević. Naime, Poslovni park je do sada bio u prostoru iznajmljenom od tvrtke Plin Vtc, također u Palači, a pošto je tvrtka povećala prihode i poslovanje, javila se potreba za vlastitim prostorom. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content