Pred virovitičkom publikom nastupio je Damir Kukuruzović, jazz gitarist svjetskog ugleda

U sklopu manifestacije Virovitičko kazališno ljeto, u virovitičkom kazalištu nastupio je jedan od najuspješnijih sljedbenika gitarskog virtuoza Djanga Reinhardta, Sisčanin Damir Kukuruzović i njegova gipsy swing Django grupa.

Pred virovitičkom publikom ovaj vrsni gitarist svjetskog ugleda nastupio je zajedno sa violinistom Brunom Urlićem, ritam gitaristom Miroslavom Čehaićem i bas gitaristom Željkom Bilbijom, a izvodili su skladbe svjetskih i domaćih jazz majstora, ali također i čitav niz autorskih skladbi.

Damir Kukuruzović svojevrstan je homage glazbi Djanga Reinhardta i Stephana Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta. Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na svim bitnijim festivalima promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza.

Na svom cd-u Green Hill Gipsy Swing, svirao je s francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009. imao je turneju nazvanu „Pariško čudo na harmonici“ s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih jazz harmonikaša današnjice. Svoju suradnju s njima zabilježio je na cd-u nazvanom „Manouche“. U rujnu 2014. godine izdaje cd „My Django Family“ s Wawau Adlerom, Zoranom Predinom, Robinom Nolanom, Raphael Faysom i Vlatkom Stefanovskim.

Osim benda Kukuruzović je u rodnom Sisku utemeljio Siscia jazz club internacionalnog značaja te međunarodni festival jazza i bluesa Siscia open jazz & blues fest koji su do sada posjetili mnogi svjetski jazz glazbenici. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”462134″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content