Prodajom sadnica ružmarina, učenici OŠ Voćin za projekt prijevoza žena na kemoterapiju prikupili 2.420 kuna

Za osnovnoškolce i srednjoškolce u Hrvatskoj je prošli tjedan završila nastavna godina, a učenici Osnovne škole Voćin, osim znanjem, iz nje su izišli obogaćeni još jednim iskustvom. Sigurno se sjećate. Riječ je o školi koja je podržala našu kampanju „Nisi sama – ideš s nama!“ tako da je organizirala svoju akciju tijekom koje je prikupljeno 2.420,00 kuna za naš projekt. Mahom od prodaje sadnica ružmarina iz školskoga vrta. U Osnovnoj školi Voćin zaposlen je 41 djelatnik, školu pohađaju 402 učenika, a ove su godine, početkom lipnja, proslavili 50. obljetnicu postojanja.

Naš im se projekt jako svidio, osjetili su da dolazi iz srca i odlučili su ga podržati. Mi smo im autobusom, doslovce u vreći za smeće, poslali nekoliko majici, letaka i plakata, a oni su krenuli u akciju tijekom koje su prikupili hvalevrijedan iznos koji pokriva troškove povratne vožnje na kemoterapiju za najmanje 25 žena.

Od srca hvala učenicima i nastavnicima OŠ Voćin te njihovim roditeljima i drugim mještanima Voćina i okolnih mjesta.

O tome zašto su se odlučili uključiti baš u našu akciju ravnateljica Škole, Ines Gužvić, nam je napisala:

– Premda smo okruženi svakodnevnim pričama o problemima u obrazovanju, problemima na relaciji učenik-učitelj-roditelj. U školama se stvaraju i lijepe priče. Ponosna sam što je moja škola, OŠ Voćin, dijelom jedne od takvih priča. Premda ni sami ne žive u ‘bajkovitim’ materijalnim uvjetima, moji su učenici uvijek spremni pomoći drugima. Učinili smo to i ovoga puta uključivši se u projekt „Nisi sama –ideš s nama!“. Zahvaljujući trudu učenika i učitelja naša je uključenost u projekt bila uspješna. Koliko god naš prilog bio skroman, dolazi od srca, a moji učenici uistinu imaju veliko srce.

OŠ Voćin ima puno planova. Nedavno su krenule aktivnosti na energetskoj obnovi škole, želja im je otvoriti područnu glazbenu školu te proširiti školski vrt kako bi svaki razred dobio svoju parcelu. “Nismo same” im želi ostvarenje svih planova i radosne školske praznike. (www.nismosame.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content