PROŠIRENJE I MODERNIZACIJA VIROVITIČKOG GRADSKOG GROBLJA: Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancirat će izradu UPU Novo groblje

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja odobrilo je Gradu Virovitici u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje izrade prostornih planova jedinica lokalne i regionalne samouprave u 2018. godini izradu Urbanističkog plana uređenja Novo groblje. Projekt je prijavila Razvojna agencija VTA, a Gradu je za isti odobreno 21.750,00 kuna.

Radi se o proširenju i modernizaciji virovitičkog Gradskog groblja, a cilj je postići preglednost prostora, riješiti nedostatak grobnih mjesta te poboljšati funkcioniranje prometne infrastrukture. Predviđeno je i hortikulturno uređenje te će prostor novog groblja krasiti aleja koja će spajati sjeverni i južni ulaz i koja će dijeliti prostor groblja na tri dijela. Ukupna površina novog groblja iznosit će 10,5 ha s etapnim načinom izgradnje.

Inače, na navedeni Javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja je do 11. travnja, kada je zaključeno prvo obračunsko razdoblje, zaprimljeno ukupno 111 zahtjeva jedinica lokalne i regionalne samouprave. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content