RASTE BROJ TURISTA Od početka godine povećao se broj dolazaka za gotovo 50 posto, a noćenja za čak 90 posto

Uz predsjedavanje predsjednika Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, župana Igora Androvića, predstavnike svih turističkih zajednica s područja naše županije, održana je sjednica Skupštine Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije. Govorilo se o mnogobrojnim aktivnostima na području naše županije, ali i aktualnim, sjajnim statističkim pokazateljima.

Naime, prema Izvješću o radu TZ VPŽ, u 2017. godini, zabilježeno je 12.512 dolazaka (8.190 domaćih i 4.322 stranih turista), te 26.977 noćenja (17.026 domaćih i 9.951 stranih). To je u odnosu na 2016. godinu, po broju dolazaka, skok od 14,83, a po broju noćenja, povećanje od 2,84 posto. I po broju dolazaka i noćenju, prednjači Turistička zajednica Virovitica, a slijede TZ Slatina, TZ Pitomača, TZ Orahovice, TZ Čačinaca…

No još su bolji podaci su u ovoj godini.

– Prema preciznim podacima sustava eVisitor, na području Virovitičko-podravske županije, od 1. siječnja do danas (19. lipnja), zabilježili smo povećanja broja dolazaka za 49, te rast noćenja za čak 90 posto u odnosu na prošlu godinu – podcrtao nam je pomoćnik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić.

Svemu tome doprinijele su brojne turističke manifestacije, a u budućnosti očekuje se još veće povećanje, posebno završetkom velikih europskih „turističkih“ projekata, obnove dvoraca Pejačević i Virovitica i Janković u Suhopolju, kao i projektu EV 13 kojim će se obogatiti cikloturistička ponuda, te Vinskih priča II. U Orahovici. (www.vpz.hr, foto: pexels.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content