S.A.R.S. oduševio mlade, a Najbolji hrvatski tamburaši sve generacije Orahovčana

U sklopu 50. Orahovačkog proljeća, u središnjem, orahovačkom gradskom parku održana su dva velika koncerta. U petak, je tradicionalno održan rock koncert, a puni orahovački park oduševio je beogradski sastav S.A.R.S. svojim osebujnim žanrom i načinom izvedbe. ”Lutka” ”Klinka”, ”Perspektiva” i drugi hitovi pjevali su se u glas, a publika je nekoliko puta vraćala
S.A.R.S na binu. Večer potom bila je rezervirana za tamburicu i slavonsku kulturnu baštinu.

0306slavonija2 Custom

Na ljetnoj pozornici središnjeg gradskog parka građanima su se prvo predstavili članovi kulturno-umjetničkih društava, Folklornog ansambla Broda iz Slavonskog Broda, Hrvatski kulturni centar ”Bunjevačko kolo” iz Subotice te domaćin kulturno-umjetničko društvo ”Crkvari”. Domaćine iz Crkvara su predstavili Muška pjevačka skupina s nekoliko izvornih pučkih pjesama te folklorna s koreografijom slavonskih pjesama i plesova pod nazivom ”Presjekača-slavonska kraljica”. Središnji dio kulturno-umjetničkog programa bio je nastup Hrvatskog kulturnog centra ”Bunjevačko kolo” iz Subotice koji su očarali koreografijama ”Bunjevački plesovi” i ”Linđo”. Mladi su Bunjevci pokazali svu ljepotu i čar folklora, a posebno svojim osmijehom dočarali ogromnu ljubav prema narodnoj baštini:

– Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu našeg i KUD-a Crkvari, odnosno s gospodinom Stankom Jovićem, često dolazimo u Orahovicu i uvijek nam je ovdje prelijepo. Šteta samo da nije došlo malo više ljudi na ovaj kulturno-umjetnički program, no mi smo uživali i nadam se zabavili Orahovicu. – riječi su vrhunskog koreografa iz Subotice Andrije Bašića Palkovića:
Nakon nastupa KUD-ova, krenula je večer istinske i jedinstvene hrvatske tambure u režiji jedni, jedinih Najboljih hrvatskih tamburaša.

0306slavonija3 Custom

Dva puna sata, pune slavonske duše, Stanko Šarić i društvo po tko zna koji put su pokazali da su oduvijek prepoznatljivost, zaštitni znak Slavonije:

– Iako smo svirali po Orahovici okolici proteklih godina, dugo je prošlo od našeg zadnjeg velikog koncerta ovdje. Jako volimo doći u Orahovicu i podijeliti s ovom sjajnom publikom sve ono što čitav život radimo i što nas čini onim što jesmo – rekao je Stanko Šarić orahovačkoj publici.

0306slavonija1 Custom

Slavonsku večer zaključili us zajednički TS Gentlmeni iz Osijeka te legenda tamburaške glazbe, sjajni Stjepan Jeršek Štef. (www.icv.hr, vg)

0306sars1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content