S radom započelo 67 djelatnika u javnim radovima: Uređivat će Viroviticu i prigradska naselja

U petak, 15. lipnja u Gradskoj upravi potpisani su ugovori sa 67 osoba koje su putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje istog dana započele s radom. Tijekom šest mjeseci radit će na uređenju gradskih ulica, parkova i trgova kako u Virovitici, tako i na području prigradskih naselja.

– Drago nam je da smo na ovaj način omogućili ljudima zaposlenje, budući da je riječ o starijim ljudima i osobama koje su dugo vremena nezaposlene te teško pronalaze posao – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

IMG 3958

Kako se u Virovitici radi na važnim projektima na nekoliko lokacija u samom gradu i prigradskim naseljima, a nedostaje radne snage u građevinarstvu, Grad nastoji određenim mjerama privući radnike na dolazak u Viroviticu te tako smanjiti neusklađenost ponude i potražnje na tržištu rada. Neke od tih mjera su pomoć mladim obiteljima pri kupnji prve nekretnine, prekvalifikacija nezaposlenih prema potrebama poduzetnika, besplatni udžbenici za učenike od 1. do 4. te radni materijali za učenike od 5. do 8. razreda , subvencija ekonomske cijene dječjeg vrtića… (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: Martina Bašić)

IMG 3950

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content