STIŽE PRODUŽENI VIKEND Planirate u petak krenuti na put? Dobro razmislite, vrijeme vam neće ići na ruku

Iako će u četvrtak, na prvi dan ljeta, biti izrazito vruće 30°C ili koji stupanj toplije, tijekom petka nas očekuje pogoršanje vremena. Ono će zahvatiti i veći dio Hrvatske, tako i područje Jadrana. Ako planirate produženi vikend provesti na moru ili negdje drugdje, a planirate na put krenuti u petak, dobro razmislite. Petak će biti najnepovoljniji za putovanja pa ga odgodite za subotu ili putujte već u četvrtak.
U petak se očekuju lokalno izraženiji grmljavinski pljuskovi, moguće je olujno nevrijeme praćeno tučom, a duž Jadrana je moguća i pojava pijavica, osobito na otvorenom moru.

Temperature zraka u odnosu na četvrtak će biti 10 do 15 stupnjeva niže, pa ćemo tako tijekom petka najveće dnevne temperature na kopnu imati do 20°C, u Gorskom Kotaru i Lici ispod 20°C, dok će najtoplije vrijednosti na području Dalmacije biti oko 30°C.
Tijekom subote i nedjelje očekuje se stabilnije i sunčanije vrijeme, no i dalje će se zadržati svježe i vjetrovito vrijeme. (www.icv.hr, kp, ml; foto:pixabay.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content