STRELJAŠTVO Održano prvo kolo županijske lige u Gornjem Miholjcu

Zbog niza objektivnih ali i subjektivnih razloga, Virovitičko–podravska županija nije imala svoje predstavnike na 1. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u streljaštvu za učenike Osnovnih škola, koje je održano 19. travnja ove godine u Zagrebu.

Streljački savez Virovitičko-podravske županije u dogovoru s Županijskim savezom školskih sportskih društava pokretač je županijske lige za kategoriju kadeti/kadetkinje odnosno dječaci/djevojčice, koja će se provoditi do početka školske godine 2018./2019.

Natjecanja će se provoditi u Orahovici, Slatini, Gornjem Miholjcu, Suhopolju, Virovitici i Špišić Bukovici.

Pored domaćih natjecatelja, u ŽL će moći sudjelovati i streljački klubovi iz drugih županija. Cilj županijske Lige je zadržati kontinuitet u radu s najmlađom kategorijom.

Prvo kolo županijske lige održano je 31. svibnja u Gornjem Miholjcu kod Slatine.

IMG 0433 Custom

Najbolji rezultat u ženskoj kategoriji imala je Gabrijela Gerenčir iz Slatine, članica SK „Miholjac“ iz Gornjeg Miholjca – 171 krug.

IMG 0429 Custom

Najbolji rezultat u muškoj kategoriji imao je Marinko Kašćel, član SK „Mladost“ iz Suhopolja – 171 krug.

Medalje su uručili Vladimir Brabec i Josip Kovačić.

Normu za kategoriju dobar strijelac ispunila je Lorena Anđelković iz SK “Mladost“ Suhopolje, dok su pored prvaka, normu za kategoriju “odličan“ strijelac još ispunili Matko Barkec (167 krugova) iz SD “Virovitica 1861“ i Anja Beneš iz SK “Miholjac“ (162 kruga).

IMG 0426 Custom

Sljedeće kolo Županijske lige održat će se 04. lipnja u Suhopolju (streljana Osnovne škole Suhopolje). (www.icv.hr, mn)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content