Suhopoljska Kreda započela projekt s plemenitim ciljem – odlučili su izrađivati hobice za nedonoščad

Suhopoljska Udruga Kreda pokrenula je novi projekt, ovoga puta odlučili su se za plemeniti cilj – izrađivat će hobice. Riječ je o pletenim hobicama koje nedonoščadi pružaju prijeko potrebnu utjehu u inkubatorima. Projekt sufinancira tvrtka Flora VTC, koja je osigurala konac, dok je Općina Suhopolje osigurala prostor za održavanje radionica.

Tako su jučer (utorak) u Općinskoj knjižnici i čitaonici Matija Gubec Suhopolje vrijedni članovi Krede uz pomoć umirovljenica iz Suhopolja, Virovitice i Milanovca učili su izrađivati hobice. Rade ih po pravilima, s propisanim materijalima i punjenjem, u dogovoru sa začetnicama projekta u Hrvatskoj. Voditeljica projekta je Sandra Pintarić, nastavnica iz Osnovne škole Suhopolje. – Za CroHobice sam prvi puta čula kada sam vidjela prilog na televizoru. Nakon toga sam potražila njihovu grupu na Facebooku i odlučila im se pridružiti s izradom hobotnica. S obzirom da je sve veći interes bolnica za hobice, odlučila sam se javiti udruzi Kreda i oni su ideju s oduševljenjem prihvatili – rekla je Sandra Pintarić.

U sklopu radionice, održana je i radionica za najmlađe koji su proučavali hobotnice u enciklopedijama te potom izradili Street art izložbu hobotnica na pločniku ispred knjižnice te izložbu likovnih radova na temu hobotnica.

Sljedeća radionica održat će se u utorak, 13. lipnja, a s radom će nastaviti sve dok budu imale materijala. Za sada je to oko mjesec dana, a ako se pojave novi donatori konca radionice će nastaviti i duže. (www.icv.hr, ml; foto: Kreda)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content