TENIS Seniorska ekipa TK “Tvin” Virovitica pobjedom završila sezonu

Proteklog vikenda “Tvinovci” su odigrali posljednji susret ove sezone (3. Hrvatska liga), na domaćem terenu. Razigravalo se za 9. mjesto. U goste je stigao TK “Prelog” iz Preloga, a meč je bio maratonski, vrlo uzbudljiv i neizvjestan do samog kraja.

Za Tvin su nastupili: Saša Felendeš, Krunoslav Silner, Zvonimir Zdjelar, Mario Šalinger i Nenad Gurović.

Za Prelog su nastupili: Dino Perlar, Matija Trstenjak, Dejan Slaviček, Ivan Korent i Darko Čavlek.

Nakon pet odigranih mečeva u singlu i dva u kombinaciji parova, Virovitičani su slavili konačnim rezultatom 4-3.

Meč je započeo lakše nego se to očekivalo, prve dvije pobjede za domaćina odradili su Mario Šalinger i Nenad Gurović. Šalinger je pobijedio Ivana Korenta uvjerljivo 6:2, 6:1 a ubrzo nakon Šalingera svoj je meč završio i Gurović, bio je bolji od Darka Čavleka (6:0, 6:3).

Nakon dvije pobjede stigla su i dva poraza pa je rezultat bio izjednačen. Prvi reket Tvina, Saša Felendeš, morao je predati meč zbog ozljede početkom trećeg seta a ubrzo je svoj meč izgubio i Zvonimir Zdjelar.

Domaćin je ubrzo došao u novo vodstvo, a za to se pobrinuo odlični Krunoslav Silner pobjedom nad Matijom Trstenjakom (7:5, 6:3).

Ohrabren vodstvom 3:2 domaćin je krenuo po konačnu pobjedu, a za to je bila potrebna samo jedna pobjeda u kombinaciji parova. U prvom meču parova zaigrali su Felendeš/Silner kao najjača kombinacija protiv para Trstenjak/Slaviček a u isto vrijeme na drugom terenu igrali su Šalinger/Zdjelar protiv Perlara i Korenta. Oba meča otišla su u treći set. Nakon što su osvojili prvi set uvjerljivo, Šalinger i Zdjelar “nestali” su s terena i izgubili meč a s druge strane, Silner i Felendeš, nakon što su izgubili prvi set, senzacionalnim preokretom uspjeli su doći do pobjede i tako potvrditi i konačnu pobjedu.

(www.icv.hr, ts, tk-tvin.org)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content