TJEDAN NA NAŠIM PROMETNICAMA Biciklist u Virovitici napuhao 2,74 promila, 3 osobe uhićene zbog vožnje za vrijeme zabrane

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 16 prometnih nesreća, u 13 je riječ o nesrećama s materijalnom štetom, dok suu 3 prometne nesreće 3 osobe ozlijeđene.

Ukupno je utvrđeno 311 prekršaja, od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 79 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 73 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,74 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa u četvrtak, 14. lipnja u 19,05 sati u Ulici Ferde Rusana u Virovitici kod vozača bicikla starosti 51 godinu, dok je najveća brzina kretanja vozila od 122 km/h izmjerena kod vozača osobnog automobila u nedjelju, 17. lipnja u 19,08 sati u Koriji, Nazorovoj cesti 171 na dionici D-2 na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 3 osobe zbog upravljanja vozilom u vrijeme dok im je oduzeta vozačka dozvola.

Isto tako, u petak na području Policijske uprave virovitičko-podravske od 14 do 22 sata provedena je akcija usmjerena na nadzor vozača mopeda i motocikala, tijekom koje je kod kontroliranih 88 vozila utvrđeno 37 prekršaja, od čega su 3 alkohola, dok je kod 14 kontroliranih vozača mopeda i motocikala utvrđeno 3 prekršaja i tok kod vozača mopeda, od kojih je 1 upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola.

Također, Policijska postaja Slatina u nedjelju 17. lipnja provela je akciju usmjerenu na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu, kojom prilikom je kontrolirano 20 vozila, utvrđeno je 9 prekršaja, od čega su zatečena 2 vozača zatečena pod utjecajem alkohola.
(PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content