Tvrtka Baturina gradi Dom za starije i nemoćne osobe u Virovitici sa 199 ležajeva, a zaposlit će 57 osoba

Nakon što je nedavno s tvrtkom Prajo Beton d.o.o. potpisan ugovor o izgradnji Doma za starije i nemoćne osobe u Virovitici, tvrtka Baturina d.o.o. započela je s izgradnjom Doma. Prema riječima vlasnika tvrtke Zdravka Baturine, investicija je vrijedna oko 20 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se sredinom sljedeće godine.

– Izgradnja Doma sufinancira se sredstvima Hrvatske banke za obnovu i razvoj – prvi u Hrvatskoj dobili smo ESIF jamstvo HAMAG BICRO-a. Riječ je o 13,5 milijuna kuna, dok su ostalo vlastita sredstva. Dom će imati kapacitet za 199 osoba, a u konačnici, kada kapaciteti budu popunjeni, zaposlit ćemo 57 ljudi, rekao je Zdravko Baturina.

IMG 4096

Radove na izgradnji budućeg Doma za starije i nemoćne, koji se gradi u neposrednoj blizini tvrtke Virkom, u Ulici kralja Petra Krešimira, obišao je i gradonačelnik Ivica Kirina sa zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac, pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Siniša Palm, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo te direktor tvrtke Flora Vtc Željko Iharoš.

Gradonačelnik Ivica Kirin izrazio je zadovoljstvo što je napokon započela ova dugo očekivana investicija istaknuvši kako projekt ima podršku i Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

IMG 4102

– Drago nam je da se ovaj projekt realizira u Virovitici s obzirom na to da u gradu nedostaje ovakav objekt, a zainteresiranost građana je vrlo velika. Objekt se nalazi nedaleko od samog centra grada, u blizini našeg vodocrpilišta, a osim samog Doma, ovdje će se nalaziti i šetališni prostor. Ono što je najvažnije, ovim projektom će se znatno unaprijediti kvaliteta života stanovnika treće životne dobi. Ovom prilikom pozivam privatne investitore da iskoriste europska i nacionalna sredstva koja su im na raspolaganju. Mi kao Gradska uprava bit ćemo na raspolaganju kao savjetodavna podrška, a zajedno s našom Razvojnom agencijom VTA pomažemo poduzetnicima u ostvarivanju raznih poticaja za nabavu nove tehnologije i unaprjeđenje poslovanja, istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr, foto: Martina Bašić)

IMG 4142 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content