U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina otvoren CNC praktikum: Učenici će raditi s četiri CNC vertikalne glodalice

Na inicijativu predmetnih nastavnika strojarstva Ranka Čučkovića i Vedrana Runje, a u suradnji s kolegama Veleučilišta u Karlovcu, Indusrijsko-obrtnička škola Slatina nabavila je, uz potporu Virovitičko-podravske županije, četiri CNC vertikalne glodalice namijenjene za školsku, učeničku, te mentorsku obuku i vježbe u zanimanju CNC operater/operaterka. Nabavljena CNC oprema omogućit će provedbu nastavnog plana i programa ne samo za CNC operatera već i CNC programera, koji škola u budućnosti planira uvrstiti u nastavni program.

Danas (srijeda) je u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina upriličeno svečano otvorenje CNC praktikuma koji će učenici strojarstva koristiti u korelaciji s ostalim zanimanjima pri realizaciji nastavnih programa, odnosno krojačima za izradu amblema, stolarima za izradu drvenih ukrasa, te Elektroinstalaterima za izradu PCB pločica.

Tom prilikom Industrijsko-obrtničku školu Slatina obišli su virovitičko-podravske župan Igor Andrović sa zamjenikom Darkom Žužakom, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić sa pročelnikom Marinom Kokorićem, koje je kroz školu proveo ravnatelj Mladen Graovac, te ih upoznao s pozitivnom, ali i negativnim situacijom kao i svojim planovima kako poboljšati sam rad škole. (www.icv.hr, adf)
[g-gallery gid=”462719″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content