U Slatini otvorena izložba dječjih likovnih i literarnih radova na temu ”Volontiram, srce diram”

Jučer, 19. lipnja je u Zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba dječjih likovnih i literarnih radova na temu ”Volontiram, srce diram”. Dječji radovi zaprimljeni su na natječaju za najbolji likovni i literarni rad na temu “Volontiram, srce diram” koji je trajao od 2. svibnja do 25. svibnja 2018. godine. Na natječaju su sudjelovala djeca dječjih vrtića, slatinskih osnovnih i srednjih škola.

Natječaj i izložba provode se u okviru projekta “Volontiram, srce diram” kojeg podržava i financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, nositelja Društva Naša djeca Slatina i partnera OŠ Eugena Kumičića, OŠ Josipa Kozarca, Industrijsko-obrtničke škole iz Slatine, te Udruge mladih KRIK Slatina.

Svečanost otvaranja izložbe dječjih likovnih i literarnih radova svojim glazbenim nastupom uljepšala su djeca Dječjeg vrtića Suncokret i djeca Dječjeg vrtića Zeko.

Svim sudionicima natječaja, kako djeci tako i mentorima, pripremljene su zahvalnice, a autori 19 najboljih likovnih radova su priznanjima i simboličnim nagradama, magnetima s fotografijom likovnog rada svakog djeteta posebno, a autori tri literarna rada nagrađeni su setom olovaka. Skupni likovni radovi predškolaca nagrađeni su slatkim paketima.

Na svečanosti otvorenja izložbe, a neposredno prije dodjele priznanja i nagrada, autorima literarnih radova djeca su svoja djela pročitala za što su zasluženo dobila veliki pljesak kao čestitku na jako lijepim radovima. Svi radovi zaprimljeni na natječaju bit će izloženi na izložbi koja će biti otvorena do 18. kolovoza ove godine.

Organizator Izložbe sa suradnicima i partnerima projekta ”Volontiram, srce diram” zahvaljuje zaposlenicima Zavičajnog muzeja Slatina, volonterima i voditeljicama školskih volonterskih klubova, volonterkama Društva Naša djeca Slatina kao i volonterima Udruge mladih KRIK na pripremi izložbe, te djeci i roditeljima kao i odgajateljicama dječjih vrtića na dolasku na otvorenje izložbe. (www.icv.hr, ADF; DND Slatina)

[g-gallery gid=”464289″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content