U Vukosavljevici održani „Kosavski svati“

U povodu Dana općine Špišić Bukovice folklorna sekcija Udruge „Radost“ organizirala je u društvenom domu 2. glazbeno-scensku priredbu „Kosavski svati“ kojom su mnogobrojnim posjetiteljima željeli dočarati kako su se u stara vremena održavali svatovi.

Uz članove folklorne sekcije Udruge „Radost“ na manifestaciji kojoj je cilj promicanje i razvoj tradicijskih vrijednosti kroz očuvanje kulturnog nasljeđa nastupili su i članovi KUD-a „Graničar“ iz Okrugljače.

Inače, Društvo „Radost“ osnovana je i djelovala pedesetih godina, Aktiv žena u Vukosavljevici djelovao je od 1970-ih do 1990-ih godina, a Udruga „Radost“ osnovana je na temeljima Društva „Radost“ i Aktiva žena u prosincu 2013. godine kao Kulturno-zavičajna udruga za očuvanje tradicijskih vrijednosti i kvalitete života.

Nematerijalno i materijalno bogatstvo koje je Udruga naslijedila od svojih prethodnica odlučna je očuvati od zaborava za buduće generacije, između ostaloga očuvanje starinskih pjesama i starinski pjevanih kola te narodnih nošnji. (www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”462285″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content