Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica pokrenuo novi vrijedan i iznimno koristan projekt

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica pokrenula je još jedan sjajan i vrijedan projekt za svoje članove. Riječ je o projektu naziva ”Učim, radim, pomažem” u kojem su partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, Centar za socijalnu skrb Slatina te Udruga za pomoć osobama s invaliditetom Orahovica.

Ukupna vrijednost projekta je 1.543.462,16 kuna od čega 85% pokriva Europski socijalni fond, a preostalih 15% Državni proračun. Provedba je u razdoblju od 1. lipnja 2018. – 30. studenog 2020. U hotelu ”Ružica” u Orahovici održana je početna konferencija ovoga projekta.

-Cilj projekta je olakšati pristup tržištu rada za 6 pripadnica ranjivih skupina na području djelovanja Udruge Jaglac. Potom unaprijediti njihov radnih potencijala i zaposliti ih u lokalnoj zajednici za brigu o 30 krajnjih korisnika. Ciljana skupina je 6 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a. Upravo kroz ove ciljeve usmjerene su i aktivnosti projekta koje sadrže zapošljavanje i osposobljavanje žena iz ciljanih skupina koje će pružati potporu i podršku osobama s invaliditetom, starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici – rekao je Robert Terfaloga, voditelj projekta.

2906projektjaglac1 Custom

U nastavku konferencije obratila se predsjednica Udruge Jaglac Đurđa Šimatović.

-Većina osoba kojima će navedene djelatnice pomagati nisu i ne moraju biti članovi naše i Udruge za pomoć osobama s invaliditetom koja je partner na projektu. Našim članovima već pomažemo kroz projekt osobne asistencije, a kroz ovaj projekt želimo pomoći svim osobama u društvenoj zajednici kojima je takva pomoć potrebna. Veliko hvala sjajnom projektnom timu na čelu s voditeljem Robertom Terfalogom koji su uložili ogroman trud i naporan rad da ovaj projekt bude uspješno realiziran – zaključila je Šimatović.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content