Veliki donator Ivan Perković iz Francuske dovezao još jedan šleper humanitarne pomoći orahovačkom Crvenom križu

Veliki donator, rođeni Orahovčanin Ivan Perković već godinama dovozi humanitarnu pomoć Orahovici i orahovačkom Crvenom križu u vidu medicinskih pomagala, kreveta i druge medicinske opreme.

Proteklih je dana stigao još jedan šleper pomoći Ivana Perkovića i humanitarne organizacije Fraternite Catalogne Croatie iz Francuske prepun medicinske opreme za pomoć bolesnim građanima Orahovice i okolice. Kako bi upoznali građanstvo s vidom i količinom opreme koja dolazi Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica uz pomoć Ivana Perkovića organizira izložbu istih u povodu 50. Orahovačkog proljeća na središnjem gradskom trgu:

-Povodom 140 godina postojanja i djelovanja HCK-a, 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj i 25 godina otkako je HCK postao dio Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i u povodu 50. Orahovačkog proljeća, GDCK Orahovica organizira izložbu svoje i djelatnosti HCK. Naime, raspolažemo s većom količinom medicinskih i ortopedskih pomagala kao što su bolnički kreveti, invalidska kolica, hodalice, štake, wc stolice i druga pomagala koji mogu biti nužni i korisni našim bolesnim sugrađanima i mještanima okolice Orahovice i moram reći da smo među rijetkim društvima u Hrvatskoj koje posjeduje ovakvu opremu. Sve ovo imamo zahvaljujući našem sugrađaninu, velikom prijatelju i donatoru Ivanu Perkoviću i njegovoj supruzi Carmen te humanitarnoj organizaciju u Francuskoj za koju rade, Fraternite Catalogne Croatie na čelu s predsjednicom Josette Roig te također organizaciji Doktor na licu mjesta s predsjednikom dr. Pierrom Chollat-Namyem, kojima smo od srca zahvalni. Smatramo da građani ne znaju što mi zapravo sve imamo u svome skladištu i koliko to može pomoći u nevolji i bolesti i stoga smo se odlučili organizirati ovu izložbu kako bi ih pobliže upoznali. Glavni dio izložbe bit će upravo prezentacija pomagala, a svojim dolaskom građani će podržati i dati najveću nagradu našim prijateljima volonterima iz Francuske koji više od 25 godina pomažu našem gradu. Izložba je 02. lipnja od 10 sati na središnjem gradskom trgu, a u slučaju lošeg vremena ista će biti postavljena u višenamjenskoj dvorani. – kaže ravnatelj GDCK Orahovica Željko Kiš.

Ivan Perković skroman kao i uvijek pozvao je građane samo u jednom cilju:

-Ne radimo mi sve ovo za sebe ili za orahovačko društvo Crvenog križa nego isključivo za građane. Riječ je o suvremenoj medicinskoj opremi koja može pomoći svakome u ne daj Bože bolestima. Ali kada se zlo i dogodi, kada netko oboli, mi smo odlučili pomoći koliko možemo da sve to skupa barem malo olakšamo. Najveća nam je nagrada kada nekome pomogne nešto od te opreme i kada se čovjeku vrati osmijeh na lice. – zaključio je Perković. (www.icv.hr, vg)

3105donacijaperkovic1 Custom

3105donacijaperkovic2 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content