Veliki sportski spektakl “Papuk extreme challenge” oduševio i sportaše i posjetitelje

Veliki sportsko-turističko-gastronomski spektakl ”Papuk extreme challenge” koji je trajao puna tri dana oduševio je sve, od natjecatelja do posjetitelja. U sklopu sportskih natjecanja preko 1000 sudionika se nadmetalo u 8 utrka, a najvažnije su bile one izlučnog natjecanja za Svjetsko prvenstvo u triatlonu te utrka Slavonske brdske biciklističke lige.

Prvog dana održano je natjecanje Viking Warrior race za osnovne i srednje škole, a potom u subotu, 3. lipnja, MTB Adventure race, Papučki maraton te Prvenstvo Hrvatske u sprint kros triatlonu. U nedjelju su bili na rasporedu Viking Warrior race, Papuk Downhill race, Prvenstvo Hrvatske u super sprint kros triatlonu te Prvenstvo Slavonije i Baranje u daljinskom plivanju. U Sprint kros triatlonu, kod žena apsolutna pobjednica je Dorina Crnčan iz Donjeg Miholjca, a drugo mjesto pripalo je Dunji Gorup, obje iz Triatlon kluba Maksimir dok se broncom okitila Ivana Lukina iz Sportskog društva Stubica. Kod muškaraca apsolutni pobjednik je Vinko Vrebac iz Triatlon kluba Swibir Zagreb, drugi je Emil Novosad iz TK Maksimir dok je treće mjesto pripalo Silviju Tomcu iz Maksimira.

Veliki uspjeh ostvarili su i mladi Orahovčani i to u kategoriji mlađih juniora, naime u toj kategoriji prvo mjesto osvojio je sjajni Borna Katić, drugi je Marko Varga, a treći Danijel Peštaj koji su tako uz seniore, Emila Novosada i Luku Pavića ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo u Danskoj. U natjecanju Super sprint kros triatlonu, apsolutna pobjednica kod žena bila je Valentina Vitasović iz TK Pula, druga je bila Dorina Crnčan, a treća Ileana Rosanda također iz Pule. Kod muških slavio je Vinko Vrebac, drugi je bio Eugen Popović iz TK Maksmir, a treći je bio njegov klupski kolega Silvije Tomac. U kategoriji: mlađih juniora slavio je ponovno Orahovčanin Borna Katić, drugi je bio Deni Ćosić, a treći još jedan Orahovčanin Marko Varga. U kategoriji kadetkinja i apsolutno u poretku do 16 godina slavila je sjajna Orahovčanka, 14.-godišnja Lana Marinić. Lana je uistinu čudo od sportašice, djevojka nevjerojatnih mogućnosti i snage koja je potpuno pokorila konkurenciju i uvjerljivo prva prošla kroz cilj:

-Presretna sam, prvi puta natjecanje u mom gradu i odmah pobjeda. Ostvario mi se jedan od životnih sportskih snova. Bilo je dosta naporno, no izdržala sam. Hvala treneru, obitelji i i prijateljima na velikoj podršci. – kaže uvijek skromna Lana.

Papuk extreme challenge spustio je svoj zastor po prvi puta i pokazao da je riječ o festivalu budućnosti u Orahovici:

-Nakon 6 mjeseci truda rezultati ovako velike manifestacije su se napokon vidjeli tijekom ova 3 dana. Natjecatelji (preko 1000) su se mogli okušati u raznim sportovima u našem prekrasnom Parku prirode Papuk te probati razne slavonske specijalitete te vidjeti ponešto od kulturnih događanja koja su se nudila u sklopu 50. Orahovačkog proljeća. Cijeli tim je zadovoljan rezultatima ove manifestacije i u nadi da će se ovo ponoviti. – riječi su direktorice festivala mlade 14.-godišnje Ade Tikvan.

Ada Tikvan, Nives Smolčić, Borna Katić, Lana Marinić i još niz sjajnih mladih ljudi, sve odreda osnovno i srednjoškolci, uz pomoć svog trenera i mentora Nikole Borića, odradili su vrhunski posao i donijeli Orahovici nešto neprocjenjivo, turističku i sportsku promociju ovoga kraja koja je tek uhvatila pravi mah, a u godinama koje dolaze ova će mlada ekipa zasigurno činiti još više. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”460960″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content