VIROVITIČANI SLAVE BLAGDAN SV. ANTUNA Pocesija, blagoslov djece i ljijana u 18 sati

Diljem Virovitičko-podravske županije slavi se blagdan svetog Antuna Padovanskog, jednog od najomiljenijih katoličkih svetaca. Posebno svečano svake se godine obilježava u crkvi Sv.Roka u Virovitici. Svete mise održavaju se tijekom cijelog dana, odnosno u 6, 7.30, 9, 10.30 te u 18.30 sati.

Procesija s kipom sv. Antuna i misa s blagoslovom djece i ljiljana počet će u 18 sati.

Sveti Antun Padovanski poznat je kao Svetac svega svijeta i časte ga na svim kontinentima. Vjernici ga zazivaju zbog tisuću raznih životnih potreba jer je poznat kao spremni pomoćnik u bilo kojoj ljudskoj nevolji. Smatraju ga zaštitnikom siromašnih, trudnica, ribara, starih ljudi, pošte, brodoloma, gladovanja, žetvi i putnika. No, zaštitnik je i pomoćnik u ljubavi, zazivaju ga bračni parovi za sretan brak, pomoćnik je u neplodnosti, kod životnih nesigurnosti i nemira. Poznat je i kao svetac koji pomaže pronaći izgubljene stvari, pa mu se nerijetko utječu i vjernici iz drugih religija.

IMG 20180613 083532 Large

Na današnji dan ljudi mu prikazuju svoje molitve za zdravlje, obitelj, sigurnost pa u tradicionalnoj procesiji na poseban način sudjeluju i mole trudnice, majke i djeca.
(www.icv.hr, ml, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content