VIROVITIČANIN DAVOR TARBUK OVOG ĆE MJESECA PRIMITI DRUGI OSKAR ZNANJA Prestižna skulptura Davoru je potvrda njegovog uspjeha

Talentirani Virovitičanin Davor Tarbuk uz titulu najučenika Gimnazije Petra Preradovića ove će godine primiti i svoj drugi Oskar znanja. Davor je svestran: bavi se slikanjem, glumom, fotografiranjem i pisanjem, no gluma i likovna umjetnost trenutno ga najviše zanimaju.
– Talent nije dovoljan za uspjeh, pogotovo u glumačkim vodama koje traže naporan rad i mnogo odricanja – skromno nam je rekao Davor, koji je i ove godine osvojio prvo mjesto iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna.

– Zadatak je bio napisati esej na zadanu temu iz svijeta likovne umjetnosti. Iako mi je trenutno u životu glavna okupacija gluma, koju ću uskoro pokušati upisati, čvrsto me drži i likovna umjetnost – objašnjava Davor, maturant općeg smjera Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, koji bi u budućnosti volio kombinirati ta dva smjera.

OSJEĆAJ PRIPADNOSTI

Oskar znanja, najznačajnija nagrada i priznanje u obrazovanju, Davoru je potvrda njegovog uspjeha.
– Ovaj Oskar znanja još je jedna potvrda da je uspjeh ostvariv i izvan svijeta prirodoslovlja – rekao je Davor, koji je ponosan i na titulu najučenika škole, a koja, kako kaže, potvrđuje to isto. Osim potvrde uspjeha Davoru ova skulptura daje i svojevrsni osjećaj pripadnosti unatoč različitostima od svojih vršnjaka.

– Ljudi oko mene znaju da sam pomalo čudan, kao i moj rad, stoga mi sve ovo ima sentimentalno značenje jer prihvaćenost nije uvijek prisutna – priznaje Davor, koji će svoju drugu skulpturu Oskara znanja primiti 28. lipnja u Zagrebu. S njim će biti pohvaljena i njegova mentorica Dubravka Sikora, profesorica likovnog odgoja. Oskara znanja dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje te nadležno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content