Virovitičko-podravskoj županiji prošla tri nova projekta: Energetski će se obnoviti škole u Pitomači, Gornjem Bazju i Suhopolju

Na adresu Virovitičko-podravske županije stigle su sjajne vijesti. Naime, prošla su tri projekata energetske obnove nositelja Virovitičko-podravske županije, odnosno, energetska obnova zgrade B Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača; Energetska obnova Osnovne škole Suhopolje i školske dvorane, te Energetska obnova Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Gornjeg Bazja. Ukupna procijenjena vrijednost ova tri projekta, čiji je prijavitelj Virovitičko-podravska županija, iznosi oko 8.400.000,00 kuna, uz bespovratna sredstva od oko 5.200.000,00 kn. Kada se tome pridoda, već najavljen energetska obnova Vt sportskog hrama – Sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici, čiji je prijavitelj također Virovitičko-podravska županije, iznos ulaganja penje se na gotovo 14 milijuna kuna, a bespovratna sredstva Virovitičko-podravskoj županiji iznosit će oko 8.600.000,00 kuna.

– Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i VIDRA-i, te naravno Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, energetski će se obnoviti tri škole, u Pitomači, Suhopolju i Gornjem Bazju, kao i dvije sportske dvorane, školska u Suhopolju i Tehničke škole Virovitici, a sve to na korist našoj djeci, njihovim boljim uvjetima obrazovanja. Uz značajne uštede na energentima, sredstva koja ćemo uštedjeti, usmjerit ćemo za još više ulaganja za bolje uvjete obrazovanja i naših učitelja i djece – podcrtao je Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografije: Google.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content