Voji Lukiću priznanje za dugogodišnju turisitičku promociju Općine Radenci

U Kongresnoj dvorani hotela Radin u Radencima održana je u petak, 22. lipnja, svečana akademija povodom praznika Općine Radenci. Tom prigodom je gradonačelnik Općine Radenci Janez Rihtarič među ostalim nagrađenima, priznanje uručio i počasnom građaninu Orahovice Voji Lukiću i to za dugogodišnju promociju toga bisera slovenskog turizma. U pratnji Voje Lukića na ovoj svečanosti je bio svjetski ugledan stručnjak u energetici prof dr. Jože Pihler s Elektrotehničkog fakulteta u Mariboru koji je i gost profesor Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku mag Iva Lukić doktorantica Univerze u Mariboru, inače Lukićeva nećakinju.

-Za mene je ovo priznanje značajno jer za Radence možemo reći da su zaista biser slovenskog turizma i jedan od simbola Slovenije kao na primjer Triglav ili Bled Student kemije i medicine Karl Henn je godine 1833. otkrio izvor mineralne vode u Radencima i turizam se je počeo razvijati od godine 1882. O Radencima sam napisao brojne tekstove, a želim i ovom prigodom reći da sam u Radencima organizirao i nekoliko međunarodnih svečanosti – rekao je Vojo Lukić koji godinama svojim radom spaja Sloveniju i Hrvatsku, točnije Slavoniju, a nova suradnja njegovim posredstvom je već ostvarena.

-Ovih se mjeseci trudim uspostaviti suradnju općina Ilok i Radenci. Poznato je što Radenci znače turizmu, a isto tako i što znači Ilok vinogradarstvu i vinarstvu pa je tako ova današnja svečanost bila prilika da s gradonačelnikom Radenaca Janezom Rihtarićem podebljam inicijativu koju su on i Općina dobro prihvatili – zaključio je Lukić. (www.icv.hr, vg)

2506lukic1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content