VOZAČI I DALJE DIVLJAJU KORIJOM Proletio naseljem sa 135 km/h, stiže mu “čestitka”

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozač mopeda teško ozlijeđen, a vozač traktora i putnik u osobnom automobilu su lakše ozlijeđeni.

Ukupno je utvrđeno 418 prekršaja, od kojih 54 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droge, 117 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 74 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 35 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 135 km/h izmjerena je kod vozača osobnog automobila u petak u 0.20 sati u Koriji, na dionici D-2 na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 5 vozača, od kojih 3 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog tjedna, od 4. do 10. lipnja, policijski službenici su na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga, a sukladno planiranim aktivnostima organizacije TISPOL, dok je u noći 9./10. lipnja na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

U provedbi akcije je kod 150 vozača nad kojima je izvršen nadzor utvrđeno i sankcionirano 35 prekršaja, od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i dr. (PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content