ZAVRŠIO 1. SAF Građani traže povratak uspješnog Slatinskog ljeta

Završio je 1. SAF (Street Art Fest – festival uličnih umjetnosti) koji je u petak i subotu u organizaciji Turističke zajednice Grada održan u Slatini. U petak, 8. lipnja, u parku 136. slatinske brigade oko gradskog paviljona umjesto najavljenog nastupa Dječjeg kazališta ”Šareni svijet” iz Zagreba, dječicu su zabavljali mađioničari i artisti. Nažalost, predstavu ‘Šareni svijet’ je omela jaka kiša praćena nevremenom, pa su i oni najhrabriji napustili središnji gradski park u potrazi za skloništem.

IMG 26e0d74de314e4800111c20bfe83d843 V Custom

U subotu se program održao na Trgu Ruđera Boškovića, ispred Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Bilo je tu cirkuskih vještina, radionica zračne akrobacije, glumačke radionice, slikanja grafita, vatreni show, kazališna predstava…

IMG 2ab327dd0773a4a4240fe224631cc0af V Custom

KVALITETNIJA ORGANIZACIJA

Unatoč najavljenom bogatom programu, 1. SAF ukazao je na neke od propusta u organizaciji. Mijenjanje izvođača, promjena mjesta održavanja manifestacija, otkazivanje pojedinih nastupa i drugi propusti u organizaciji naveli su Slatinčane na apel da im se vrati dokazano uspješno Slatinsko ljeto. ”Vratite nam Slatinsko ljeto, vratite nam glazbene sastave na ljetnu pozornicu uz gradsku fontanu” – poručili su posjetitelji i građani s kojima smo razgovarali.

Istog su mišljenja i ugostitelji slatinskih kafića na Trgu sv. Josipa. Navode kako im je novom manifestacijom i promjenom koja nije dobro odjeknula među građanima uskraćena zarada kao kompenzacija za plaćanje najma korištenja gradskog prostora. Žale se na ove godine prazne terase. Prijašnjih godina, za vrijeme održavanja manifestacije Slatinsko ljeto, kažu, bile su pune.

”Moj najam terase, koju mogu koristiti od mjeseca travnja do listopada, ovisno o vremenskim prilikama, iznosi oko 12 000 kuna godišnje. To je novac kojim punim gradski proračun, uz ostala davanja. No sada se, kao i ostali ugostitelji koji imaju u najmu terase uz gradsku fontanu, ne mogu pokriti. Kako da isplatim plaće radnicima kada nema gostiju? – požalio se jedan od slatinskih ugostitelja s kojima smo razgovarali. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content