2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA (ZAPAD) – NK “Bilogora 1947.” Špišić Bukovica

Unatoč velikim problemima, ekipa završila u top 5

Nogometni klub „Bilogora 1947.“ protekle sezone borio se ne samo s protivnicima već i sa problemima unutar kluba kojih je, kako kažu, bilo i previše, pogotovo u proljetnom dijelu prvenstva. Na kraju, obzirom na poteškoće, ekipa je završila na odličnom petom mjestu s 31 bodom. U prvenstvu su zabili 65 pogodaka, a primili 58. Upisali su 10 pobjeda, 11 poraza i jedan neriješen ishod.

capture1 Custom 5

NOVA UTAKMICA, NOVI SASTAV

Svoje nezadovoljstvo proteklom sezonom obrazložio nam je kapetan momčadi, Borko Leš:

– Po mom mišljenju, to je bila najgora sezona u zadnjih 14 godina, otkako nastupam za seniorski sastav. Bila je više razočaravajuća čak i od sezone kada smo ispali u drugu županijsku ligu. Otkako smo ispali u 2. ŽNL, sve je nekako palo na nižu razinu, od uprave, treninga, volje igrača te atmosfere u klubu i oko kluba – rekao nam je B. Leš.

U sezonu 2017./18. krenuli su, kaže, vrlo ambiciozno:

– Na jesenskim pripremama pod vodstvom trenera Alena Zorića, imali smo velik broj odličnih i iskusnih igrača od kojih se očekivalo puno. Međutim, već u prvom kolu pojavili su se problemi. Zbog posla, fakulteta i drugih obveza ostali smo bez Ivana Bartolića, Maria Krajca, Antuna Posavca i Matije Toljana. Jesenski dio sezone priveli smo kraju s 19 osvojenih bodova i petim mjestom na tablici – o prvom dijelu sezone ističe kapetan, koji kaže kako su ih u proljetnom dijelu prvenstva dočekali još veći problemi.

IMG ccc887d5a7d763458b89821ed10e46c6 V Custom

Na samom početku napustio ih je trener Alen Zorić, a zajedno s njim i igrači Mateo Zorić, Michael Zorić i Toni Bartolić:

– U natjecateljski dio ušli smo bez ijednog treninga, igrajući od nedjelje do nedjelje. U pomoć su nam uskočili Stipo i Pavo Djak, Hrvoje Hobolja i golman Ilija Markušić. Od tada, sastav za svaku utakmicu slagao sam osobno, kao kapetan ekipe, uz pomoć predsjednika Mate Vukušića. U drugoj polusezoni osvojili smo samo 12 bodova, ali ipak smo ostali na petom mjestu. Rezimirajući cijelu sezonu, rezultatski smo išli iz krajnosti u krajnost, a svaku utakmicu igrali smo s drugačijim sastavom i krpali rupe – procjenjuje kapetan B. Leš.

DOMAĆI KADAR

capture1 Custom 6

O pozitivnim trenucima sezone i da nije sve tako sivo, govori predsjednik kluba Mate Vukušić:

– Problema je bilo, naravno, pogotovo početkom proljetnog dijela, kad je s klupe otišao trener Alen Zorić. Ali moramo biti zadovoljni, osvojili smo visoko peto mjesto na ligaškoj tablici. Posebno moram istaknuti da smo jedni od rijetkih koji se mogu osloniti na domaće dečke, koji čine više od 90% igračkog kadra. Imamo i omladinski pogon koji je podloga za budućnost – smatra predsjednik kluba M. Vukušić.

Ističe kako uz selekciju U-10 i juniore, u natjecanje planiraju uključiti još nekoliko mlađih selekcija:

– Radimo i na infrastrukturi, nedavno smo dobili i novu led rasvjetu koja će uvelike pomoći u večernjim treninzima. Većina igrača koji imaju svoja poljoprivredna gospodarstva nisu u mogućnosti trenirati ranije. Do početka sezone postavit ćemo i nove tribine. Što se tiče iduće sezone, nadam se da ćemo pojačati igrački kadar i da će sve krenuti na bolje – poručuje M. Vukušić.

Za ekipu su protekle sezone nastupili: Ilija Markušić, Josip Toljan, Anto Vidović, Borko Leš, Hrvoje Hobolja, Ivan Arapinac, Dario Papić, Stjepan Deskar, Matej Ivoš, Josip Čoklo, Michael Zorić, Tomislav Arapinac, Mateo Zorić, Toni Bartolić, Nikola Juren, Valentino Cik, Mario Krajc, Denis Stjepić, Ivan Pernar, Stipo Djak, Pavo Djak, Marko Berkec, Ivan Bartolić, Matija Toljan, Siniša Vlaisavljević, Antun Posavac i Danijel Stjepić.

IMG 9357 Custom 1 Custom

Važno je spomenuti i jednu zanimljivost: vratar Bilogore, Tomislav Arapinac, oživio je svoju igračku karijeru u poznim godinama i pokazao mladima kako se voli i igra za svoj klub.

(www.icv.hr, ts)

IMG 9376 Custom 1 Custom IMG 9385 Custom 1 Custom IMG 9402 Custom 1 Custom IMG 9404 Custom Custom IMG 9416 Custom 1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content