Dani općine Gradina 2018. – Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kraj spomen-obilježja pokraj Župne crkve s. Ilije Proroka u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje, u restoranu Osnovne škole Gradina u okviru obilježavanja Dana općine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Nakon što je goste pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Gojević, načelnik Općine Marko Ajček osvrnuo se na projekte koji su u ovoj godini završeni, te na one koji su u fazi realizacije, a također je istaknuo i planove za buduće razdoblje.

marko ajček Medium

– Prvo bih spomenuo nastavak izvođenja kanalizacije u naselju Gradina, koja je pri samom završetku, a koja će omogućiti našim mještanima priključak na istu. Također bih ovdje spomenuo da se radi i na III fazi sustava odvodnje, a to je nastavak izgradnje odvodnje po ostalim naseljima naše općine.

Uskoro kreće i realizacija rekonstrukcije javne rasvjete koja će se zamijeniti novom efikasnijom LED rasvjetom u svih jedanaest naselja naše općine. Po provedenom postupku javne nabave i izbora najpovoljnije ponude, uskoro ćemo krenuti i u izgradnju toliko očekivanog dječjeg vrtića, za čiju smo izgradnju dobili sredstva iz EU fondova. Iz EU fondova odobrena su nam i sredstva za izgradnju društvenog doma u Bačevcu, a uskoro očekujemo i odobrenja sredstava za izgradnju mrtvačnice u naselju Budakovac – između ostaloga je kazao Marko Ajček dodavši kako Općina i dalje financijski pomaže rad pet nogometnih klubova, tri lovačke i tri ribolovne udruge, a također i rad svih dobrovoljno vatrogasnih društava, koja djeluju na području Općine.

Općina Gradina ove godine trenutno u javnim radovima ima zaposlenih 17 djelatnika, redovno pomaže svojim osnovnoškolcima, socijalno najugroženijima i mladim obiteljima preko pomoći za novorođenče – između ostaloga je kazao Marko Ajček.

igor andrović Medium

U ime načelnika općina s područja Virovitičko-podravske županije čestitku domaćinima uputio je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat, a u ime županije, župan Igor Andrović.

– Na području općine najviše me veseli projekt izgradnje dječjeg vrtića, a najveći projekt, koji županija na njoj provodi je izgradnja sustava navodnjavanja Novi Gradac-Detkovac. Ovaj sustav navodnjavanja doprinijet će bržem razvoju poljoprivrede na području vaše Općine, a proizvodnja dohodovnijih kultura nego što su se proizvodile do sada, bi u konačnici trebala dovesti do boljih prinosa, a samim tim i većih prihoda poljoprivrednicima – kazao je između ostaloga župan Igor Andrović.

josip đakić Medium

Čestitku domaćinima uputio je i saborski zastupnik Josip Đakić.

– Kao saborski zastupnik uvijek ću biti na usluzi vašoj Općini jer u slozi i zajedništvu mnogo se toga može učiniti. Iskoristio bih priliku da čestitku uputim i našim Vatrenima, koji su ostvarili najveći povijesni nogometni rezultat – upućujući čestitke i domaćinima na Danu općine kazao je Josip Đakić.

IMG 7326 Medium

Uz članove Općinskog vijeća i predstavnike udruga, svečanoj sjednici prisustvovali su zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i njegov zamjenik Damir Marenić.

U okviru obilježavanja Dana općine Gradina, u utorak, 17. srpnja na nogometnom igralištu u Brezovici s početkom u 19 sati održat će se vatrogasna pokazna vježba. (www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”469072″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content