DVD Nova Jošava obilježit će 70 godina rada

Prigradsko naselje grada Orahovice Nova Jošava priprema veliku proslavu u svom mjestu krajem kolovoza. Naime, malo vatrogasno društvo ovoga mjesta obilježit će punih 70 godina rada, vrijednu obljetnicu društva kroz koje je prošlo niz generacija mještana:

-Ponosni smo na sve ove godine iza nas. Poznato je kako je to nekada izgledalo, vatrogasna društva i domovi bili su jedini organizator i mjesto aktivnosti u selu. U vatrogasnom domu održavale su zabave za mlade i stare, a naš dom imao je i svoj mali disko. U njemu su se održavale kazališne predstave, vatrogasne zabave, obična druženja mještana uglavnom preko vikenda, a kada su vatrogasci imali svoje proslave i druženja to je uz mjesni kirvaj bio najveći događaja u selu. O povijesti vatrogasnog društva kao jednom od temelja razvoja mjesta kroz niz godina, pričat ćemo i na obljetnici jer želimo da ta povijest bude sačuvana i da je mladi prenose dalje kroz vrijeme. – kaže član DVD-a Nova Jošava i kroničar ovoga područja Ivan Grgurić.

Predsjednik DVD-a Nova Jošava Željko Mihalek iznosi detalje o samoj obljetnici:

-Obljetnica će biti održana 26. kolovoza i naravno prvi dio bit će rezerviran za onaj protokolarni, vatrogasnu obvezu, a potom ćemo pripremiti jedan video prikaz 70 godina našega rada, prikazat ćemo staru vatrogasnu opremu i bit će održana jedna zanimljiva vatrogasna vježba. Očekujemo nazočnost lokalnih, županijskih i prije svega visokih vatrogasnih gostiju što će dati važnost više našoj proslavi – rekao je predsjednik Mihalek nakon održanog radnog sastanka društva.

Slijede velike pripreme, a kako je zaključio Mihalek u organizaciju je uključen veliki broj ljudi kako bi sve bilo odrađeno na visokom nivou.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content