EKSKLUZIVNO – SPORTSKI VREMEPLOV NK Milanovac – NK Dinamo Zagreb, 1986. godine

U virovitičkom prigradskom naselju Milanovac 1986. godine kod istoimenog domaćina gostovao je zagrebački Dinamo, a to je ujedno bio pravi nogometni praznik. Milanovac je tad igrao Međuopćinsku ligu sjever – grupa Đurđevac. Tad, najuspješniji prvoligaški sastav – zagrebački Dinamo pobijedio je domaćina s uvjerljivih 7:0 (3:0).

U službenoj odsutnosti popularnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, što je i ponajviše rastužilo prepuno gledalište, najbolji sastav “modrih” doveli su njegovi pomoćnici Rudi Belin i Josip Kuže. Istina, izostali su reprezentativci Ladić i Mlinarić, te povrijeđeni Matić i bolesni Bogdanović, ali ostali su pokušali pružiti maksimum. Ipak, za pravi nogometni spektakl potrebna su i dva barem ravnopravna protivnika, što Milanovčani nisu mogli biti. Gostujući vratari ostali su bez posla, pa u igri “mačke i miša” junak susreta bio je na drugoj strani. Usprkos četiri primljena zgoditka – Zvonko Kožnjak odlično je čuvao “vrata” Milanovca gotovo osamdesetak minuta. Dinamo se tom prigodom predstavio s dva sastava, od kojih su rezultatski bile uspješnije “rezerve”.

Za ekipu Milanovca u toj su utakmici nastupili: Kožnjak, S. Vuković, Bijuk, Tomeković, Z. Vuković, Resler, Hećimović, Hajić, Brozović, Vrbančić, Keresturi, Feketija, Franc, Pokupić, Meter, Mijakić, Erjavec, Petrović, Sudurić i Ripli.

Opširnije o utakmici u priloženoj fotografiji:

(www.icv.hr, ts, arhiva Virovitičkog lista – tekst i fotografija: Trpimir Markotić)

Milanovac DInamo 1 Custom

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content