Energetski će se obnoviti Društveni dom te upravna zgrada s dječjim dispanzerom, općom medicinom i ginekološkim ordinacijama OB Virovitica

Na sjednici Županijske skupštine moglo se čuti o brojnim prijavljenim i odobrenim energetskim projektima Virovitičko-podravske županije. Tako je prošla energetska obnova Društvenog doma u Općoj bolnici Virovitica ukupne vrijednosti 1.875.579,63 kuna, a iznos bespovratnih sredstava je 1.133.911,50 kuna. Istodobno će se energetski obnoviti Upravna zgrada Opće bolnice Virovitica gdje se nalazi dječji dispanzer, opća medicina, ginekološke ordinacije i Uprava OB Virovitica. Vrijednost ovog projekta je 2.718.744,45, a iznos bespovratnih sredstva je 1.650.912,85 kuna. Prijavitelj je Opća bolnica Virovitica, čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija.

Inače, virovitičko-podravski župan Igor Andrović je govorio o prijavama na projekt energetske obnove poziva „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, gdje je s područja Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s općinama i gradovima, prijavljena 32 projekta, a njih 21 je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja prijavila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Virovitičko-podravska županija je prijavitelj na šest projekata, od kojih je četiri već odobreno,a dva projekta su u statusu odabira. Tako će se energetski obnoviti zgrade OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, zgrada OŠ Suhopolje sa školskom dvoranom, sportska dvorana Tehničke škole u Virovitici, te zgrada B OŠ Petra Preradovića Pitomača. Ukupna vrijednost radova za ova četiri projekta je 15.125.965,39 kuna. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content