FOTO Pogledajte kako je bilo na Big jumpu u Križnici i tko je sve skočio u Dravu

Na izletištu kod križničkog mosta na području općine Pitomača, u okviru međunarodne akcije za očuvanje rijeka – Big jump (Veliki skok), točno u 15 sati, deseci su simbolično skočili u rijeku Dravu i tako poslali poruku o ljepoti krajolika i prirodnom bogatstvu Prekograničnog rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav koji je potrebno sačuvati za buduće generacije. Proslavu je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović te najavio veliki skok.

TZ područja Dravski peski, TZ Grada Đurđevca, TZ Općine Pitomača, Nippy adventures i Etno kuće obitelji Karlovčan, organizirali su Gastro etno-eno biciklijadu pod nazivom Bajsom i žlicom po Podravini te Drava kanuing 2018., odnosno spuštanje kanuima rijekom Dravom od Brodića pa do Križnice kanuing stazom Drava Tour adventure. Dio se pak posjetitelja od Brodića do Križnice otisnuo brodom, ploveći uz obalu rijeke.

Odigran je i turnir u odbojci na pijesku. Prijavljeno je osam ekipa, a nakon odigravanja utakmica po skupinama, polufinalnih i finalnih mečeva redoslijed polufinalista je sljedeći:

1. Nije problem

2. Pustara

3. Silosi Pitomača

4. Jada Gulješ

Za pobjedničku ekipu “Nije problem” su igrali: Zlatko Rakijašić, Tihomir Gregurek, Filip Gregurak i Bruno Kržak.

Svi su sudionici sudjelovali na Big jumpu, velikom skoku koji se tradicionalno održava u Križnici kraj Pitomače.

Tamo se u ljepoti krajolika uz Dravu skupilo nekoliko stotina ljudi koji su uživali u druženje, suncu i svježem zraku. Bilo je tu eko radionica i igara za djecu, dobre glazbe, a domaćini su za sve pripremili fini grah.

(www.icv.hr, pitomača.hr, Foto: fotoBegović)

[g-gallery gid=”467525″]

[g-gallery gid=”467546″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content