FOTOGALERIJA: Održan veliki Internacionalni seminar Wing Tsun Kung Fua u Virovitici

U dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, ovog je vikenda održan veliki Internacionalni seminar Wing Tsun Kung Fua koji je osobno vodio veliki majstor Sifu Maday Norbert.

Wing Tsun Kung Fu za razliku od mnogih drugih borilačkih vještina s Dalekog istoka nikad nije postao sport, nego je i dan-danas ostao kao što je i zamišljen – efikasna vještina samoobrane, neovisna o snazi i fizičkim predispozicijama. Jedina je borilačka vještina koja ima titulu „umjetnost borbe“, a prevedeno Wing Tsun znači „prekrasno proljeće“. Stil je nastao prije 250 godina u hramu Shaolin (kolijevka zen-budizma i kung fua) na zapovijed cara. Nositeljica stila bila je žena, imena Ng Mui, jer je koncipiran i napravljen na način da se fizički slabiji mogu obraniti od jačih ili čak više protivnika.

IMG 6660 Custom

– Naredba je bila da se stil prenosi samo s osobe na osobu jer je bio neopisivo učinkovit i nadmoćan u odnosu na druge stilove te nisu htjeli da dođe u ruke neprijatelja. To je sve trajalo do Yip Mana, Velikog majstora koji ga je obznanio svijetu. Po uzoru na život Yip Mana su snimljena četiri filma. Njegov posljednji student i nasljednik je Veliki majstor Leung Ting u čijoj asocijaciji i školi i mi vježbamo – objašnjava nam Orahovčanin, Sifu Darko Majstorović, voditelj hrvatske asocijacije.

IMG 6724 Custom e1530455098102

Seminar je trajao dva dana i okupio se velik broj ljudi koji su imali prilike uživo vidjeti kako zapravo izgleda u praksi ova drevna vještina.

IMG 6623 Custom

Razgovor smo obavili s Norbertom Madayem, inače velikim majstorom ove vještine, Darkom Majstorovićem, voditeljem hrvatske asocijacije koji treninge svakog tjedna održava u Virovitici i Orahovici te Ivicom Kirinom, gradonačelnikom Virovitice, inače velikim obožavateljem sporta koji je uvelike pomogao u organizaciji ovog seminara.

IMG 6633 Custom

Doznajte što su nam rekli povodom održanog seminara. Više o svemu pročitajte u sljedećem broju Virovitičkog lista. (www.icv.hr)

[g-gallery gid=”466114″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content