FOTOGALERIJA Pogledajte kako napreduju radovi na obnovi rodne kuće Petra Preradovića u Grabrovnici

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Pitomača, prigodnim programom, u lipnju ove godine, službeno su započeli radovi na obnovi rodne kuće pjesnika Petra Preradovića.

– Radi se o objektu za čiju nam je obnovu iz Programa Interreg prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, u okviru projekta „Preradović & Csokonai“, odobreno 1,5 milijuna eura. Visina ulaganja na hrvatskoj strani iznosi 850 tisuća eura, a općinski udio u projektu je 5 % navedenog iznosa, dok se razlika od preostalih 10 % financira se iz sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini – podcrtao je načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.

Planirani rok završetka radova na obnovi rodne kuće Petra Preradovića je osam mjeseci, a u fotogaleriji pogledajte u kojoj su fazi radovi. Nositelj projekta je Općina Pitomača, partner je mađarski grad Csurgo. Projekt dolazi iz programa prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska pod nazivom „Preradović i Csokonai – proslava pjesnika romantizma u prekograničnom području“, a pripremila ga je Županijska razvojna agencija VIDRA.

(www.vpz.hr, www.preradovic.eu, Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”469497″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content