IZ DRUGIH MEDIJA: Sufinanciranje troškova autobusnog prijevoza povodom obljetnice „Oluje“

Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinancirat će troškove autobusnog prijevoza udrugama hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata povodom obilježavanja 23. obljetnice VRO „Oluja“ u Kninu.

Ministarstvo hrvatskih branitelja poziva udruge hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata da dostave potrebnu dokumentaciju (zamolba i ponuda/predračun autobusnog prijevoznika) u svrhu ostvarivanja sufinanciranja troškova autobusnog prijevoza povodom obilježavanja 23. obljetnice vojno – redarstvene operacije „Oluja“, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza 2018. godine u Kninu.

Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinancirat će troškove autobusnog prijevoza udrugama hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata koje organiziraju odlazak svojih članova na proslavu obilježavanja u Knin.

U svrhu ostvarivanja sufinanciranja troškova autobusnog prijevoza, udruge hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata moraju dostaviti Ministarstvu hrvatskih branitelja pisanu zamolbu s osnovnim podacima udruge – točan naziv udruge, ime i prezime odgovorne osobe u udruzi, OIB, žiro račun, adresu i kontakte udruge, te mjesto polaska i povratka autobusa. Udruge moraju zamolbi priložiti ponudu/predračun prijevoznika koji će obaviti uslugu prijevoza, kako bi se zamolba mogla uzeti u razmatranje, kao i popis osoba za koje traže sufinanciranje prijevoznih troškova, s podacima koji trebaju sadržavati njihova imena i prezimena, OIB i datum rođenja, ime osobe u svojstvu vođe puta te ime i prezime vozača uz kontakt i registracijske oznake vozila.

Udruge kojima se odobri sufinanciranje autobusnog prijevoza u Knin, obvezne su najkasnije do 20. kolovoza 2018. godine dostaviti izvješće o namjenskom utrošku isplaćenih sredstava, odnosno opisno i financijsko izvješće. Financijsko izvješće sadrži račun prijevoznika izdan na ime udruge iz kojeg je razvidna cijena usluge, relacija putovanja, datum polaska i povratka te izvadak iz poslovne banke kojim se dokazuje plaćanje usluge. Opisno izvješće sadrži popis osoba koje su sudjelovale u svečanom obilježavanju 23. VRO „Oluje“ u Kninu te opis aktivnosti koje je provela udruga u Kninu.

Ministarstvo će sufinancirati trošak prijevoza sukladno financijskim mogućnostima.

Zamolbe se zaprimaju zaključno s 27. srpnjem 2018. godine.

(branitelji.gov.hr, Foto: MORH, T. Brandt)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content