Izvršni odbor županijskog nogometnog saveza: Svakog dana odigra se prosječno šest službenih nogometnih utakmica na području naše županije

U prostorijama saveza u Virovitici održana je sjednica Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza. Usvojena su izvješća o natjecanju u prošloj sezoni. Tom prilikom je ustanovljeno, da se na prostoru naše županije godišnje odigra više od dvije tisuće službenih nogometnih utakmica u svim kategorijama i natjecanjima. U prosjeku ispada da se svakog dana odigra šest službenih nogometnih utakmica u našoj županiji.

Prema procjeni nogomet čini 70% sporta u našoj županiji. Na nogometnim utakmicama u prošloj sezoni ukupno je bilo preko pedeset tisuća gledatelja. Nakon toga usvojene su propozicije natjecanja za iduću sezonu, u koje je uneseno da se svi službeni zapisnici u županijskim natjecanjima moraju voditi u sustavu COMET. Stoga će svi klubovi za pisanje zapisnika morati osigurati internet vezu.

Natjecanje u prvoj županijskoj ligi počinje 18/19. kolovoza. Istog vikenda igrat će se utakmice prvog kola županijskog nogometnog kupa, koje igraju županijski drugoligaši i trećeligaši.

Druge županijske lige počinju s natjecanjem 25/26. kolovoza dok županijski trećeligaši startaju s natjecanjem 1/2. rujna. Zbog nedovoljnog broja sudaca postoji mogućnost da se dio utakmica trećih županijskih nogometnih liga igra nedjeljom dopodne.

20180710 105204 Custom

Na kraju nam je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Đuro Bukvić izjavio:

-Svim klubovima želim uspješnu novu nogometnu sezonu. Zahvaljujem se svim volonterima koji su uključeni u nogometno natjecanje od Orahovice do Pitomače, neovisno da li su to nogometaši, predsjednici, tajnici, oružari, treneri… – rekao nam je Đuro B.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content