Izvršni odbor županijskog nogometnog saveza: Svakog dana odigra se prosječno šest službenih nogometnih utakmica na području naše županije

U prostorijama saveza u Virovitici održana je sjednica Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza. Usvojena su izvješća o natjecanju u prošloj sezoni. Tom prilikom je ustanovljeno, da se na prostoru naše županije godišnje odigra više od dvije tisuće službenih nogometnih utakmica u svim kategorijama i natjecanjima. U prosjeku ispada da se svakog dana odigra šest službenih nogometnih utakmica u našoj županiji.

Prema procjeni nogomet čini 70% sporta u našoj županiji. Na nogometnim utakmicama u prošloj sezoni ukupno je bilo preko pedeset tisuća gledatelja. Nakon toga usvojene su propozicije natjecanja za iduću sezonu, u koje je uneseno da se svi službeni zapisnici u županijskim natjecanjima moraju voditi u sustavu COMET. Stoga će svi klubovi za pisanje zapisnika morati osigurati internet vezu.

Natjecanje u prvoj županijskoj ligi počinje 18/19. kolovoza. Istog vikenda igrat će se utakmice prvog kola županijskog nogometnog kupa, koje igraju županijski drugoligaši i trećeligaši.

Druge županijske lige počinju s natjecanjem 25/26. kolovoza dok županijski trećeligaši startaju s natjecanjem 1/2. rujna. Zbog nedovoljnog broja sudaca postoji mogućnost da se dio utakmica trećih županijskih nogometnih liga igra nedjeljom dopodne.

Na kraju nam je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Đuro Bukvić izjavio:

-Svim klubovima želim uspješnu novu nogometnu sezonu. Zahvaljujem se svim volonterima koji su uključeni u nogometno natjecanje od Orahovice do Pitomače, neovisno da li su to nogometaši, predsjednici, tajnici, oružari, treneri… – rekao nam je Đuro B.

(www.icv.hr, mš)