JEDAN MOST, JEDNA PRIČA Grade se temelji, otkrijte kako će izgledati novi mostovi u virovitičkom parku

Javnosti je poznato da Virovitica dobiva nove drvene mostove u parku, no koliko je poznato da svaki od njih ima svoju priču, povezanu s našim gradom? Posjetitelji će moći uživati u mostu ljubavi ili mostu mladenaca, sa staklenom ogradom, na kojemu će, primjerice, nakon vjenčanja moći snimiti fotografiju za pamćenje. To je most koji će biti izgrađen u parku prema župnoj crkvi sv. Roka.

Marta Letica

Na mostu prema Robnoj kući prolaznici će imati prilike proći kroz tzv. portal, drveni most koji oblikom podsjeća na vrata i simbolično spaja staru i novu Viroviticu.

Leonard Borovičkić

Park dobiva i glazbeni most, koji će biti izgrađen prema Katoličkoj klasičnoj gimnaziji, a gdje će u budućnosti biti Glazbena škola. Zahvaljujući posebnom dizajnu mosta, prolaznici će hodanjem stvarati zvukove.

Đani Lacmanović

Most zrcala, u kombinaciji stakla i drveta, koji će biti izgrađen na potezu prema Mr. Jacku, omogućit će posjetiteljima zabavu uz posebnu percepciju ogledalima.

Matija Batović

Gimnazijski most će imati pak velike klupe za sjedenje i na njemu se očekuje mnoštvo prolaznika i onih koji žele uživati na otvorenom.

Paola Dodić
– Cijela priča oko dvorca i parka je zaokružena. Svaki detalj ima smisao, svaka biljka i sadržaj pomno su odabrani. Cilj nam je od ove lokacije napraviti pravi turistički proizvod, dohodovan i zanimljiv, koji će privlačiti ljude u Viroviticu – rekla je voditeljica projekta Đurđica Aragović. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content