Marino Bloudek u nedjelju, 8. srpnja, putuje u finski Tampere na Svjetsko juniorsko atletsko prvenstvo

Ako Hrvatska 15. srpnja uđe u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, mnogi će drhtati u Moskvi ili uz male ekrane. No i jedan Hrvat iz Virovitice priželjkuje, tog istog dana biti u finalu Svjetskog prvenstva, ne u Rusiji već u Finskoj.

Virovitički sin vjetra, prošlogodišnji europski prvak na 800 metara, Marino Bloudek, s trenerom Zlatkom Totom, u nedjelju 8. srpnja putuje u finski Tampere, gdje će se od 10. do 15. srpnja održati Svjetsko juniorsko atletsko prvenstvo.

– Vjerujem da smo se dobro pripremili. Marinu je cilj srušiti svoj osobni rekord na 800 metara koji iznosi 1:48:16, ali i nadamo se finalu koje je na rasporedu 15. srpnja – kazao nam je trener Zlatko Tot.

bloudek 3

Najveća konkurencija letećem Virovitičaninu bit će Kenijci, Etiopljani i Alžirci. Kvalifikacije su na rasporedu 13., polufinale 14., a finale 15. srpnja. Za one koji su možda zaboravili, srpanj je mjesec u kojem Marino briljira. Prošle godine, tog 23. srpnja u talijanskom Grossetu „prešišao“ je svoju konkurenciju i osvojio zlatnu medalju u utrci na 800 metara postavši europskim prvakom.

Uz Marina, put Finske će: Sven Cepuš (800 m), Marko Čeko (dalj), Filip Mrčić (vis), Sandra Šrut (300 m zapreke), Marija Tolj (disk). Uz njih, iz Zagreba će, iz Zračne luke dr. Franjo Tuđman, 8. srpnja krenuti: Mladen Katalinić (vođa puta), Zorislav Devernay (liječnik), te treneri Zlatko Tot, Dražen Lasić, Roland Varga, Bojan Marinović i Ljiljana Ćulibrk. (www.vpz.hr, Fotografije: Youtube, Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content