Mladi poljoprivrednici – donositelji zdravih vrijednosti lokalnoj zajednici

U lipnju ove godine zadruga „Marljive ruke“ Industrijsko-obrtničke škole Virovitica postala je punopravni član Učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Stručna voditeljica zadruge, profesorica mentorica Kristina Horvat Vargović svakodnevno ostvaruje ishode nastavnog kurikuluma i priprema učenike za tržište rada.

„Učenička zadruga je pedagoški projekt za učinkovitije pripremanje učenika za rad i život. Radom u zadruzi učenici se socijaliziraju, stječu kompetencije i razvijaju poduzetnički duh te učinkovito pripremaju za nastavka obrazovanja kao i budući rad. ”

“Učeničko zadrugarstvo kao oblik gospodarskog udruživanja u kontekstu obrazovanja donosi mnoge koristi učenicima koji u njima aktivno sudjeluju jer utječe na njihovu kreativnost, inovativnost i razvoj poduzetničkih kompetencija koje su bitne za njihov razvoj budućih, uspješnih gospodarstvenika. ”

20180705 192921Zadrugari Industrijsko-obrtničke škole Virovitica već su ostvarili zapažene rezultate na državnoj razini, ali se već pripremaju i za nove izazove. U sklopu projekta Mladi poljoprivrednici – donositelji zdravih vrijednosti lokalnoj zajednici koje financira Ministarstvo poljoprivrede opremljen je cvjećarski praktikum, školski plastenik i kućica namijenjenu za izložbu i prodaju učeničkih radova.

Voditeljica projekta, profesorica mentorica Kristina Horvat Vargović, već planira i realizira aktivnosti za novu školsku godinu. Pa tako od jeseni, u drvenoj kućici smještenoj ispred škole, svi sugrađani moći će razgledati prodajnu izložbu. Učenički radovi nastali u cvjećarskom praktikumu, kao i cvijeće, ljekovito, začinsko i aromatično bilje te voće i povrće proizvedeno u školskom plasteniku bit će dostupni po simboličkim cijenama.

Sadašnji, ali i svi budući učenici smjer cvjećar i vrtlar, svojim znanjima i vještinama obogatit će našu zajednicu zdravim proizvodima i novim vrijednostima. (www.icv.hr, iv)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content