NOVI STREET VIEW Ponovno nam stiže Googleov automobil, pogledajte kojim će sve rutama proći

Kako bi osvježio lokalne podatke na Google Maps, Google Street View automobil ovog će ljeta ponovno voziti hrvatskim ulicama. Ovoga puta će se fokusirati na osvježavanje informacija o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi, piše tportal.hr.

Street View je popularna usluga na Google Maps trenutno dostupna u više od 85 zemalja diljem svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući Street View usluzi korisnici mogu u formatu 360° vidjeti različite ulice te kulturnu i nacionalnu baštinu. Ova usluga je dostupna i na Google Earth, kao i na Google Maps za mobilne uređaje.

google 2361156 1280

Svježi pogled uz jamstvo diskrecije
Kao i uvijek Google čini sve kako bi zaštitio privatnost te istovremeno svim korisnicima omogućio korištenje podataka koje pruža Street View. Prije nego budu objavljene, prikupljene fotografije prolaze obradu posebnom tehnologijom kojom se ljudima zamagljuju lica, a vozilima registarske pločice.

To onemogućuje njihovu identifikaciju te tako Google štiti njihovu privatnost. Street View ima i opciju dodatnog uklanjanja označenih fotografija koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na gumb “Prijavi problem”, u donjem desnom kutu bilo koje fotografije.

Kada kreće?
Vožnja počinje 31. srpnja i trajat će otprilike dva mjeseca. Više informacija potražite na Street View, a detaljni prikaz gdje u trenutku pretraživanja voze Googleova vozila možete vidjeti ovdje. (tportal.hr, foto: pixabay.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content