NOVO LICE OĐENICE Intenzivno se radi na uređenju vodotoka virovitičke rijeke

Hrvatske vode i dalje rade na uređenju 350 metara dugog vodotoka Ođenice između Franjevačke i Ulice Ruđera Boškovića u Virovitici. Riječ je o postavljanju obloga u visini do 2 metra radi stabilizacije korita te kako bi se spriječilo klizanje, što će olakšati košnju i održavanje. Ovi radovi preventivne redovne i izvanredne obrane od poplava vrijedni su oko milijun kuna, a završetak se očekuje krajem ljeta.

MG 2682Isto tako, Grad Virovitica s Hrvatskim vodama surađuje u vezi uređenja vodnog režima gornjeg i donjeg sliva Ođenice. Uređenje donjeg sliva bit će u funkciji obrane od poplava i navodnjavanja poljoprivrednih površina na području grada Virovitice, kao i dodatnih rekreativnih i turističkih sadržaja. Uređenje gornjeg sliva sadržavat će niz radova, kao što su izmuljivanje na svim jezerima, izgradnja nove akumulacije Ribnjak i jezera Bajer, koji će uz primarnu funkciju osiguranja dovoljne količine vode za potrebe navodnjavanja biti i potencijal uvođenja sportsko-rekreacijskih sadržaja.

MG 2683U planu je i uređenje staza te ostalih sadržaja za posjetitelje, kao što su mostovi, pješačke i biciklističke staze, igrališta sa svom komunalnom infrastrukturom, rasvjetom te ostalom komunalnom opremom. – Cilj je kompletno urediti Ođenicu kako bi vratili život na nju, a paralelno s tim riješio bi se problem košnje i neuređenosti zbog kojeg su se građani žalili – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin dodajući kako je projektna dokumentacija u fazi pripreme, dok je građevinska studija već napravljena. (www.icv.hr, ml; foto: M.Rođak)

MG 4271

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content