OŠTEĆENE ŠTEDIŠE: Općinski sud u Virovitici donio nepravomoćnu međupresudu u korist Udruge

Katarina Petrović, sudac Općinskog suda u Virovitici, nakon održane i zaključene glavne rasprave u predmetu tužitelja, Udruge oštećenih štediša Štedno kreditne zadruge i Zanatsko štedno kreditne zadruge Virovitica protiv tuženika Republike Hrvatske donijela je međupresudu kojom se utvrđuje se da je tuženik odgovoran za naknadu štete nastale tužitelju.

– Zbog svih navedenih činjenica u tužbi, sud je u cijelosti prihvatio navode tužitelja u kojima ističe: da je tuženik odgovornim osobama koje su djelovale u Zanatsko štedno kreditnoj i Štedno kreditnoj zadruzi izrekao zakonom predviđene sankcije i zaštitne mjere, time bi spriječio nastanak ogromne štete koja je nastala tužitelju nezakonitim i nepravilnim radom tijela državne uprave. Protiv ove presude stranke imaju pravo žalbe u roku od 15 dana Općinskom sudu, a o žalbi odlučuje nadležni županijski sud.

Do pravomoćnosti ove presude zastat će se s raspravljanjem o iznosu tužbenog zahtjeva. Tražbine priznate u stečajnom postupku kod Trgovačkog suda u Bjelovaru u iznosu su od 44.987.603,95 kuna, tj. toliki su iznosi naknade štete od tuženika – kazala nam je tajnica Udruge Suzana Knežević. (www.icv.hr, foto: ilustracija, pexels.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content