PITOMAČA Počela Javna rasprava vezana uz izgradnju novog mosta na Križnici

U Općini Pitomača danas (ponedjeljak) je započela Javna rasprava u postupku Glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu za zahvat “Cestovni most preko rijeke Drave na lokalnoj cesti s pristupnim cestama i obaloutvrde na dionici rijeke Drave u naselju Križnica“.

Javna rasprava traje do 07. kolovoza 2018. godine, do kada se mogu davati očitovanja, primjedbe i prijedlozi na izrađenu Studiju.

Naime, preko rijeke Drave do prekodravskog naselja Križnica pješice se može doći starim visećim mostom, izgrađenim davne 1968. godine. Vozila putuju skelom, a koja za velikih vodostaja rijeke Drave ne vozi. Križnica je tada odsječena od „ostatka svijeta“.

Za budući most na Križnici preko rijeke Drave Županijska uprava za ceste podnijela je zahtjev za lokacijsku dozvolu Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije.

Lokacija budućeg mosta bit će neposredno uzvodno od skelskog prilaza i postojećeg pješačkog visećeg mosta. Most će biti ukupne duljine 134,90 metara, širine 8,85 metara, a uz kolnik širine šest metara obostrano će biti smještene pješačke staze.

Izgradnja cestovnog mosta vrlo je važna i za Općinu Pitomača, koja jednu od svojih važnijih razvojnih perspektiva vidi u turizmu, a Križnica po planu razvoja turizma ima najviše potencijala.

Nakon izgradnje mosta, Križnica kao zadnji „panonski otok“ trebala bi postati prepoznatljiva destinacija koja ponudu gradi na specifičnosti položaja, očuvane prirode i sklada života čovjeka s prirodom. (www.icv.hr, zc, www.pitomača.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content